Apps volgend jaar wellicht duurder door btw-verandering

Rutger Otto
18 december 2014, 13:06
1 min leestijd
Apps volgend jaar wellicht duurder door btw-verandering

Het zou zomaar kunnen dat je volgend jaar iets meer moet betalen om apps uit de App Store te downloaden. Apple gaat per land een ander btw-tarief rekenen.

Lees verder na de advertentie.

Apps duurder in de App Store

Dat heeft Apple middels een brief aan ontwikkelaars laten weten. De prijzen voor apps gaan dus per land verschillen en zijn afhankelijk van welke btw er in het land wordt gehanteerd. Apple schrijft:

“Op 1 januari 2015 zullen de btw-tarieven voor alle landen in de Europese Unie veranderen. Btw zal worden vastgesteld aan het land waarin iemand woont, in plaats van hetzelfde tarief voor alle landen.”

app store apps 2

Verschil in btw-tarieven

Momenteel geldt op de verkoop van apps het btw-tarief van 15 procent van Luxemburg, maar dat kan vanaf begin 2015 zomaar anders zijn. De goedkoopste apps in de App Store zijn momenteel 89 cent. Zo’n 12 eurocent daarvan is btw. Houdt Apple zich aan het minimumbedrag van 77 cent, dan kan de goedkoopste app in de App Store straks 93 cent gaan kosten, omdat hier een btw-tarief van 21 procent geldt. De verhoging van vier cent lijkt weinig, maar bij duurdere apps zal dat verschil natuurlijk alleen maar groter worden.

Als je bij Apple registreert, dien je al aan te geven waar je woont. Op deze manier kan Apple straks de prijzen berekenen die bij jouw land horen. Op Android geldt al langer dat app-prijzen per land verschillen. Wat er precies zal veranderen, wordt begin volgend jaar vanzelf duidelijk.

Lees meer App Store nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu