Poll: We downloaden nauwelijks nieuwe apps, maar geldt dit ook voor jou?

Lars Paijmans
31 augustus 2017, 12:48
2 min leestijd
Poll: We downloaden nauwelijks nieuwe apps, maar geldt dit ook voor jou?

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat steeds meer mensen geen nieuwe apps downloaden en installeren. Waar komt dit door, en geldt dit ook voor jou?

Lees verder na de advertentie.

Hoeveel apps download jij gemiddeld per maand?

Apps zijn nog steeds enorm belangrijk voorik bedrijven, maar mensen zover krijgen om een nieuwe te installeren wordt moeilijker en moeilijker. Uit een nieuw onderzoek van comScore blijkt dat 51 procent van de ondervraagden gemiddeld nul nieuwe apps per maand installeert.

Van de overige 49 procent installeerde 13 procent slechts een app per maand. Van de groep met app-downloaders installeert zeven procent tussen de vijf en zeven nieuwe apps per maand.

Apps download

Een opvallend resultaat, want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat van alle tijd die mensen doorbrengen met digitale media, dit voor 57 procent in apps gebeurt. Voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar oud geldt zelfs een percentage van 66 procent. Deze jongere groep gebruikt gemiddeld drie uur per dag een app.

Ook volwassenen tussen de 25 en 34 jaar brengen ruim tweeënhalf uur per dag door in apps. Een leuk detail in het onderzoek: jongeren verwijderen regelmatig apps als het icoon niet mooi genoeg is, of verstoppen hem in een mapje.

We gebruiken apps, maar downloaden ze niet meer

Apps worden dus nog wel degelijk gebruikt, men heeft alleen geen zin of behoefte meer om nieuwe te proberen en installeren. Niet zo gek dus dat de populairste applicaties van het moment ook de namen zijn die we allemaal kennen: Facebook, YouTube, Facebook Messenger, Instagram, Google Maps, Snapchat enzovoorts.

Een paar maanden geleden brachten wij onze eigen iPhoned-app uit in de App Store. Daarom zijn we nieuwsgierig naar jouw downloadgebruik wat apps betreft. Was de iPhoned-app de enige app die je die maand installeerde, of probeer je iedere week de apps uit die we in ons overzicht met beste apps uitlichten? Geef je antwoord hieronder in de poll en laat van je horen in de reacties.

Poll: hoeveel apps download jij per maand?

Zie je onderstaande poll niet? Klik dan hier

Bron: Comscore
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's