‘Apps crashen 25 procent minder sinds de iOS 8 lancering’

Rutger Otto
3 november 2014, 10:23
1 min leestijd
‘Apps crashen 25 procent minder sinds de iOS 8 lancering’

Zes weken na de release van iOS 8 is het aantal appcrashes met 25 procent gedaald. Dat komt omdat ontwikkelaars aanpassingen hebben gemaakt aan de nieuwe API’s en apps hebben geüpdatet.

Apps crashen minder

Dat stelt het bedrijf Crittercism uit San Francisco. Afgelopen week crashte nog 2,6 procent van de apps, een kwart minder dan de 3,6 procent crashes op 22 september van dit jaar. Crittercism komt aan deze cijfers omdat het 20 duizend mobiele apps in de gaten houdt voor klanten als eBay, Groupon, Netflix en PayPal. Ontwikkelaars stoppen een code in hun apps om prestaties te kunnen meten, waaronder het aantal crashes en de oorzaken ervan.

ios 8.1 apps

Het aantal apps dat in iOS 8.1 crasht, blijft nog onder de vastlopers in iOS 8. De afgelopen week crashte 2,15 procent van alle apps, een verbetering van bijna 19 procent ten opzichte van iOS 8, 8.0.1 en 8.0.2.

App-ontwikkelaars hebben de afgelopen tijd hun software getweakt voor iOS 8 en de nieuwe iPhones via updates. Het aantal crashes op 2,15 procent van iOS 8.1 gaat de goede kant op, maar haalt het nog niet bij het aantal crashes op iOS 7. Het gemiddelde daarvan staat volgens Crittercism op 2 procent.

48 procent overgestapt naar iOS 8

Crittercism heeft verder gemeten dat iOS 8 op 48 procent van alle apparaten draait. Dat komt niet helemaal overeen met de cijfers van Apple. Volgens het bedrijf uit Cupertino ligt dat percentage inmiddels namelijk op 52 procent. Apple meet dat aan de hand van App Store-bezoekers.

Lees meer iOS 8 nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's