‘Ververs apps op achtergrond’ leidt tot problemen
Roel van Hout

Sinds iOS 7 kun je apps laten bijwerken dankzij de instelling ‘ververs apps op achtergrond’, maar de eerste problemen met deze functie zijn al opgedoken.

Stel je voor, dat je een app opstart en niet hoeft te wachten tot deze is opgestuurd. Los van dat je dat waarschijnlijk wel wat batterijduur kost, klinkt het ideaal. Gebruikers van Mailbox, Snapchat en andere apps van derden ondervinden echter problemen dankzij deze functie.

Zij krijgen, telkens als ze apps opstarten die deze functie ondersteunen, de melding dat ze opnieuw moeten inloggen. Nu is dat vervelend, maar nog te overzien, maar in sommige gevallen moet de betreffende app volledig opnieuw worden ingesteld.

‘Ververs apps op achtergrond’ is uit te schakelen

ververs apps op achtergrondHeb je dat probleem ook, en wil je niet wachten tot Apple met een fix komt? Het is gelukkig uit te schakelen. Ga daarvoor naar ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘ververs apps op achtergrond’ en schakel de functie uit.

Als je het probleem slechts met enkele apps hebt, kun je in hetzelfde menu ook alleen bij die bepaalde apps de functie uitschakelen.

Waarschijnlijk zal Apple dit, en andere opstartproblemen van iOS 7, oplossen in iOS 7.0.2 of iOS 7.1. Het is nog niet duidelijk wanneer deze verschijnen, al worden ze al wel getest door Apple. Nog even geduld, dus!

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.