Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple schrapt plannen voor eigen tv-dienst’

Redactie
9 december 2015, 9:33
1 min leestijd
‘Apple schrapt plannen voor eigen tv-dienst’

De plannen van Apple om een eigen televisiedienst te starten zijn voorlopig gepauzeerd. Het bedrijf wilde aanvankelijk gebruikers van de Apple TV een abonnement op zelfgekozen kanalen aanbieden.

Lees verder na de advertentie.

Apples tv-dienst in de koelkast

Leek de televisiedienst eerst nog uitgesteld te worden naar 2016, zoals het er nu uitziet komt deze er helemaal niet. Dat stelt in ieder geval de CBS-directeur Les Moonves tegenover Business Insider. Volgens hem heeft Apple de ontwikkeling van de dienst in de koelkast gezet. Eerder liet hij nog weten dat de twee giganten dichtbij een deal waren om CBS op te laten nemen in Apples abonnementsdienst.

De bedoeling van Apples eigen abonnementsdienst was om klanten zelf een combinatie van kanalen te laten samenstellen, waardoor ze hun huidige tv-abonnement de deur uit konden doen. Deze dienst zou alleen beschikbaar komen voor gebruikers van de Apple TV.

apples tv-dienst uitgesteld

Anonieme bronnen hebben aan het Amerikaanse Bloomberg laten weten dat Apple op veel weerstand stuitte van andere mediabedrijven. Zij konden het plan van Apple om voor 30 tot 40 dollar per maand een eigen pakket van veertien tv-kanalen aan te bieden niet waarderen. Zo wilden verschillenden bedrijven meer geld krijgen voor het toelaten van hun programma’s tot de dienst.

Apple gaat volgens diezelfde bronnen daarom meer focus leggen op de App Store, zodat mediabedrijven zelf kunnen beslissen hoe ze hun programma’s willen aanbieden aan gebruikers van de Apple TV. Overigens waren er nog geen plannen van Apple om de tv-dienst ook naar de Benelux uit te breiden. Voorlopig moeten we het dus doen met de settopbox van Apple, die het bedrijf zelf bestempeld als ‘de toekomst van televisiekijken’. Zelf zijn we van mening dat de Apple TV voorlopig niet je tv-abonnement kan vervangen.

https://www.youtube.com/watch?v=OON2bZdqVzs
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu