Apple’s onderzoek: waarom kiest de klant voor Android?
Redactie

Apple heeft onderzocht waarom de potentiële iPhone-koper uiteindelijk toch voor Android kiest. Apple’s onderzoek komt met verhelderende resultaten en wordt gebruikt voor bewijzen in een rechtszaak met Google.

Resultaten Apple’s onderzoek

Direct wordt duidelijk dat klanten die een iPhone overwegen het niet de moeite vinden om voor Apple’s smartphone over te stappen naar een andere provider. Bijna de helft van de ondervraagden geeft deze reden op om een Android-toestel aan te schaffen.

Verder komt uit het onderzoek dat maar liefst 27% van de kopers een Android-toestel koopt vanwege de Android Market. De betere integratie van Google’s diensten speelt mee voor 26% van de consumenten.

Ook wordt er als reden opgegeven dat Google’s toestellen vaker worden vernieuwd en dus nieuwer zijn wanneer de consument een smartphone aanschaft.

Materiaal in rechtszaak

Apple wil het onderzoek gebruiken in een rechtszaak met Google. Apple denkt dat de vele gelijkenissen van sommige Android-toestellen met de iPhone voor verwarring zorgt bij de consument. Echter spreekt het onderzoek dit tegen.

Zo gaf 36% van de ondervraagden aan meer vertrouwen te hebben in Google’s systeem en 30% koos voor Android vanwege de grotere schermen in de toestellen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.