‘Apples nieuwe muziekdienst biedt beperkt gratis luisteren’

Rutger Otto
9 mei 2015, 11:20
1 min leestijd
‘Apples nieuwe muziekdienst biedt beperkt gratis luisteren’

Apple wil graag verdienen aan het vernieuwde Beats Music. Om mensen te trekken, zijn de eerste drie maanden gratis. De dienst is dan wel beperkt te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Apples nieuwe muziekdienst

De muziekstreamingdienst Beats Music moet in juni als vernieuwde versie gepresenteerd worden op de WWDC, als we de geruchten mogen geloven. Recode heeft nieuwe details over wat we van de dienst mogen verwachten. Het sprak daarvoor met anonieme bronnen vanuit de industrie.

Volgens die bronnen hoopt Apple gebruikers een gratis testperiode te bieden, die minimaal een maand en maximaal drie maanden duurt. De lengte hangt af van onderhandelingen van Apple met platenmaatschappijen. Met deze demo-versie is het mogelijk wegwijs te worden met wat de dienst te bieden heeft, voordat mensen overgaan op een abonnement.

lancering beats music

Gratis functies

Ook werkt Apple aan een functie waarmee artiesten en bands voorbeelden van hun nummers kunnen uploaden, die te beluisteren zijn zonder dat mensen abonnee zijn. Dat werkt ‘ongeveer hetzelfde als SoundCloud’, volgens de bronnen.

Daarnaast moet iTunes Radio vernieuwd worden. De nieuwe versie hiervan zou stations krijgen waarbij muziek door mensen wordt gecureerd. Dat zou de overstap van Zane Lowe en andere BBC-producers ook meteen verduidelijken. Per gebied moet het aanbod overigens verschillen.

Abonnement

Een abonnement op Beats Music moet 9,99 dollar per maand gaan kosten. Wat de europrijzen zijn is onbekend, al ligt 9,99 euro per maand voor de hand. De nieuwe dienst moet tijdens de Worldwide Developers Conference van dit jaar gepresenteerd worden, die plaatsvindt van 8 tot en met 12 juni.

De nieuwe muziekdienst van Apple moet gebouwd zijn op de bestaande Beats Music-dienst. Apple hoopt exclusieve content aan te bieden. Waarschijnlijk komt de dienst meegeleverd met iOS 8.4 en de nieuwe versie van iTunes.

Lees meer over Beats Music

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu