‘Apples muziekdienst waarschijnlijk toch niet goedkoper dan concurrenten’

Rutger Otto
10 maart 2015, 10:45
2 min leestijd
‘Apples muziekdienst waarschijnlijk toch niet goedkoper dan concurrenten’

De geruchten rond een nieuwe muziekdienst van Apple blijven over het web gonzen. De dienst zou vooral aantrekkelijk worden door het lagere prijskaartje van acht dollar per maand, maar daar stapt Apple wellicht weer vanaf.

Lees verder na de advertentie.

Apples muziekdienst

Dat doet Apple overigens noodgedwongen, stelt Billboard, omdat muzieklabels blijven aandringen op een maandelijkse prijs van 10 dollar voor gebruikers. Daarmee zou de streamingdienst van Apple evenveel kosten als zijn rivalen, waaronder Spotify. Momenteel kost het door Apple overgenomen Beats Music ook een tientje per maand in de Verenigde Staten. Mocht Apple toch door willen gaan met het bedrag van 7,99 dollar per maand, dan zou het bedrijf de rest zelf moeten aanvullen.

Volgens de meeste geruchten zou Apple Beats Music helemaal onder handen willen nemen om er een muziekstreamingdienst van te maken. De naam Beats zou verdwijnen en iTunes zou ervoor in de plaats komen. Wel zouden enkele functies van Beats overgenomen moeten worden, waaronder het cureren van muziek door invloedrijke mensen. Pas geleden haalde Apple de Britse BBC-dj Zane Lowe in huis. Hij staat bekend als de ontdekker van belangrijke bands en artiesten als Arctic Monkeys, Ed Sheeran en Adele.

beats music kosten

Exclusieve content

Ook hoopt Apple exclusieve deals met artiesten en labels te sluiten voor zijn nieuwe dienst. Daarmee kunnen luisteraars getrokken worden, al zal het bedrijf wellicht diep in de buidel moeten tasten voor dit soort afspraken. Een bron van Billboard zegt daarover: “Apple is één van de grootste bedrijven ter wereld, als ze exclusieve content willen, dan zullen ze daar flink voor moeten betalen.”

Waarschijnlijk kondigt Apple het vernieuwde Beats Music in juni aan tijdens de Worldwide Developers Congress. Tijdens dit jaarlijkse evenement presenteert Apple ook traditiegetrouw de nieuwe versie van iOS. Het ligt in de mogelijkheden dat de nieuwe streamingdienst van Apple standaard wordt meegeleverd met een software-update, zoals het bedrijf gisteren deed met de Apple Watch-app voor iOS 8.2.

Lees meer over Apple=

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu