Hoe Apples goedkope accureparatie voor een dalende iPhone-verkoop zorgt

Lars Paijmans
4 januari 2018, 10:41
2 min leestijd
Hoe Apples goedkope accureparatie voor een dalende iPhone-verkoop zorgt

Het goedkoper maken om je iPhone-accu te laten vervangen, lijkt een negatief neveneffect te hebben voor Apple: mensen blijven er langer hun oude iPhone door gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

De gevolgen van Apples goedkope accuvervanging

Barclays-analist Mark Moskowitz stelt vandaag tegenover CNBC dat Apple heel 2018 last zal hebben van de ophef rondom de accuprestaties van de iPhone. Uit onderzoek van de analist blijkt dat 77 procent van alle iPhone-gebruikers in aanmerking komt om de accu te laten vervangen voor 29 euro. Dit komt neer op een enorme doelgroep van 519 miljoen klanten.

Apples goedkope accuvervanging

“Naar verwachting zal zo’n tien procent van deze groep zijn of haar accu laten vervangen voor 29 euro”, aldus Moskowitz. “Dertig procent van deze groep zal er vervolgens voor kiezen om simpelweg geen nieuwe iPhone meer te kopen dit jaar.”

Door de accu te laten vervangen, gaan de prestaties van het toestel immers weer omhoog. Dit is voor veel mensen genoeg om het nog wat langer uit te houden met hun huidige iPhone. Voor dertig euro de levensduur van je iPhone verlengen is immers een prima deal. Zeker als het je niet uitmaakt om altijd het nieuwste model in huis te halen.

16 miljoen minder iPhones over de toonbank

Als de bevindingen van de analist kloppen, dan resulteert dit in 16 miljoen iPhones die Apple misloopt door deze rel. Hoewel het goedkoper maken van de accureparaties nu een goede oplossing is om de schade te beperken, zullen de gevolgen hiervan pas eind dit jaar duidelijk worden.

Gisteren werd bekend dat Apple de accu voor de lagere prijs van 29 euro vervangt op alle iPhones vanaf de iPhone 6. Dit is een reactie op het nieuws dat iOS de prestaties van de iPhone terugschroeft als de accu zijn capaciteit verliest.

Hierdoor voorkomt Apple dat iPhones spontaan uitvallen, maar dat is voor veel gebruikers geen goede reden. Zij vinden dat het bedrijf expres de iPhones langzamer maakt, om je sneller een nieuwe iPhone te laten open. Dit leverde een flinke klap op voor Apples imago, wat het bedrijf nu ook in zijn portemonnee lijkt te gaan voelen.

Lees ook: Apple bevestigt: goedkope accuvervanging voor alle iPhones vanaf iPhone 6

Bron: CNBC
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen