Apple’s concept voor de iWatch uitgelekt

De mysterieuze iWatch is door een gelekte patentaanvraag van Apple’s research-afdeling gedetailleerder boven water gekomen. De iWatch wordt hoofdzakelijk van flexibel materiaal gemaakt, ook het scherm.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gelekt concept

afbeelding

In de patentaanvraag staat zeer nauwkeurig beschreven hoe we de nieuwe gadget kunnen verwachten. Zo wordt er gesproken over “bi-stable spring with flexible display” vertaald: een bistabiele veer met een flexibel display. Apple bedoeld hier mee een gelaagde stalen band met een stoffen omhulsel.

Deze techniek is vooral een uitkomst om de gadget comfortabel op zijn plek te houden.

Flexibel AMOLED-display

De grootste onthulling is dat het scherm van de iWatch een flexibel AMOLED-display zal zijn. De display zal tevens in staat zijn om afhankelijk van het polsformaat bepaalde pixels uit te laten.

Apple is momenteel druk bezig om te testen welk batterijtype het beste past. De iWatch bevindt zich ondanks de nieuwe patentaanvraag nog steeds in de experimentele fase.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.