Apple’s beurswaarde stijgt naar 550 miljard dollar
Redactie

De verkoopsuccessen van Apple’s producten hebben gezorgd voor een record op de beurs. Het is voor het eerst dat de beurskoers van Apple gestegen is boven de 600 miljard dollar, deze ontwikkeling maakt Apple het duurste bedrijf ter wereld.

Beurskoers

De koers van Apple heeft vandaag voor het eerst op 600,1 miljard dollar gestaan, dankzij deze doorbraak steeg de beurswaarde naar 557 miljard. In 2012 is Apple bijna 50% gegroeid in waarde.

Waardevolste bedrijf

Wanneer we Apple’s gigantische cijfers naast die van concurrent Microsoft leggen zien we dat Microsoft de helft waard is, van wat Apple waard is. Er is geen één bedrijf op de wereld wat waardevoller is dan Apple.

Op nummer twee in de ranglijst waardevolste bedrijven komt oliemaatschappij Exxon (410 miljard dollar.)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Ronald

    Fijn om een bewijs te hebben dat alleen goed managen niet voldoende is om een bedrijf succesvol te leiden, maar dat je verstand van techniek (hard- en software), oog voor details moet hebben. En de eindklant staat bij Apple centraal als het gaat om foutvrij en gebruikersgemak.
    Apple zorgt ervoor dat er steeds meer mensen werk hebben. Zulk management is een bonus waard en niet het management dat door alleen in te krimpen ogenschijnlijk winst behaalt.

  • Pingback: Apple: 550 miljard dollar()