Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

‘Apples eerste augmented reality-headset komt pas in 2022’

Wouter Nijsen
11 november 2019, 15:23
2 min leestijd
‘Apples eerste augmented reality-headset komt pas in 2022’

Al geruime tijd gaan geruchten over een augmented reality-headset of -bril van Apple, maar het lijkt erop dat we nog lang moeten wachten voordat we zo’n product daadwerkelijk gaan zien.

Lees verder na de advertentie.

‘Apples augmented reality-headset komt in 2022’

Het doorgaans goed ingevoerde The Information schrijft namelijk dat Apple pas in 2022 van plan is een augmented reality-bril uit te brengen. De headset zou lijken op de Oculus Quest van Facebook, die eerder dit jaar werd uitgebracht, maar over een strakker design beschikken. Apple wil naar verluidt gebruikmaken van stoffen en lichte materialen, zodat de headset comfortabel genoeg is om langere tijd te dragen.

oculus quest

In 2023 zou Apple een bril met augmented reality-functionaliteiten willen uitbrengen, die geschikt is om de hele dag door te dragen. Net als de headset gebruikt deze bril camera’s voor AR, maar verder is er nog weinig bekend.

Mike Rockwell, hoofd van het augmented reality- en virtual reality-team van Apple, zou tijdens een presentatie in het Steve Jobs Theater het design en de features van de augmented reality-headsets met een grote groep medewerkers hebben besproken.

Niet in 2020

Het nieuws is opvallend, want verschillende Apple-analisten gingen er vanuit dat het bedrijf van Tim Cook volgend jaar een augmented reality-bril uit zou brengen. Volgens de doorgaans betrouwbare insider Ming-Chi Kuo wordt het product als een iPhone-accessoire in de markt worden gezet, net zoals Apple dat bij de eerste Watch deed.

Waar we de AR-bril straks in de praktijk voor kunnen gebruiken, is nog even afwachten. Een logische toepassing zou bijvoorbeeld Apple Maps zijn, waarbij je een locatie ingeeft op je iPhone of via Siri, en je vervolgens via de bril de loop- of fietsroute op de weg ziet verschijnen dankzij augmented reality. Andere toepassingen kunnen goed van pas komen in het bedrijfsleven.

Onlangs verscheen het gerucht dat Apple met de bekende game-ontwikkelaar Valve zou werken aan de AR-bril. Bovendien zijn in de code van iOS 13 veel verwijzigingen naar de bril gevonden.

‘Apple werkt met game-ontwikkelaar Valve aan augmented reality-bril’

Volg het laatste Apple-nieuws

Bron afbeelding: iDrop
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen