‘AppleCare+ komt naar Europa’
Roel van Hout

Bij aankoop van een iPhone kun je het toestel verzekeren tegen allerhande schade met AppleCare. In Amerika is daar al een opgewaardeerde variant van, AppleCare+. Dat komt nu ook naar Europa.

AppleCare dekt je niet enkel in tegen schade: je hebt bijvoorbeeld ook recht op gratis telefonische ondersteuning door Apple-medewerkers. Apple is wettelijk verplicht conform de Europese regels je bepaalde diensten te verlenen, maar AppleCare breidt die service nog eens uit. Apple’s website bevat een helder overzicht van de voordelen die AppleCare je biedt.

AppleCare+

AppleCare+ is een opgewaardeerde variant van AppleCare, die tot voor kort enkel in de Verenigde Staten beschikbaar was. Daar kost de dienst 99 dollar. Vorige week waren er al geruchten dat AppleCare+ ook naar Europa zou komen. Vandaag worden die opnieuw bevestigd door medewerkers van Apple, meldt 9to5Mac.

AppleCare+ nog niet in Nederland

In Nederland zullen we er echter nog even op moeten wachten: voorlopig zou Apple enkel mikken op een uitrol in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. iPhone-gebruikers zouden daar 99 euro moeten neer gaan leggen voor de dienst.

Vorige week werd Apple’s Amerikaanse online helpdesk flink verbeterd: daar kunnen iPhone-gebruikers bijvoorbeeld 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht voor vragen over hun telefoon. Voorlopig is dat in Nederland ook nog niet het geval, maar dat AppleCare+ de grote oversteek heeft gemaakt biedt wel perspectief.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.