De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple patenteert flexibele schermen met zonnepanelen

Rutger Otto
20 mei 2014, 16:30
2 min leestijd
Apple patenteert flexibele schermen met zonnepanelen

Apple heeft een nieuw patent toegewezen gekregen om zonnepanelen in flexibele schermen van mobiele apparaten te integreren. Het patent beschrijft een manier om een touchscreen te maken met zonnepanelen, zonder dat het scherm er dikker van wordt.

Lees verder na de advertentie.

apple zonnepanelen klein

In het document staat een techniek beschreven waarmee Apple zonnepanelen in kleine oppervlaktes kan zetten, zoals een iPhone. De panelen kunnen licht omzetten in elektriciteit, dat wordt opgeslagen in de interne batterij. Zo zou je de iPhone op een zonnige dag in het terras gewoon kunnen opladen als hij op tafel ligt.

Zonnepanelen zonder verdikking van het toestel

Apple diende in 2008 al een versie van het patent in. In tegenstelling tot die versie kunnen de panelen nu naar beneden gericht in het toestel gemonteerd worden, door reflectoren te gebruiken die het zonlicht naar de binnenkant van de telefoon of tablet kaatsen. In het patent beschrijft Apple dat het zowel voor flexibele als harde schermen kan worden gebruikt.

De technologie met de panelen kan door Apple worden gebruikt om ze te integreren in hun toestellen zonder dat ze daar dikker van worden. Voor de iPhone 5 haalde Apple dezelfde truc uit. Dankzij het samenvoegen van een touchscreen en het normale scherm in één scherm, werd de iPhone 5 een stuk dunner dan zijn voorgangers.

Voorlopig toekomstmuziek

Apple is geïnteresseerd in het verwerken van zonnecellen in de iPhone of iPad. Dat blijkt wel uit hoe lang het patent al ligt en dat er nog steeds aan gesleuteld wordt. De kans dat we dit soort schermen binnenkort in onze iOS-apparaten tegenkomt, lijkt echter klein. Daarvoor zijn de kosten te hoog en zonnepanelen te weinig rendabel. Als kleine boost voor de gewone batterij zou het een welkome toevoeging zijn. Wie weet over een paar jaar. Alleen nog zorgen dat je iPhone niet overhit raakt in de zon.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu