Apple krijgt toestemming om zonne-energie te verkopen

Erwin Vogelaar
5 augustus 2016, 19:28
2 min leestijd
Apple krijgt toestemming om zonne-energie te verkopen

Apple heeft vorig jaar een enorme zonne-energie-boerderij gebouwd. Vandaag heeft het bedrijf toestemming gekregen om de opgewekte energie die niet gebruikt wordt te verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Apple zonne-energie

In Monterey County, liggend in Californië aan de Stille Oceaan, heeft Apple een flinke boerderij staan waar zonne-energie opgespaard wordt. Het gaat hier om een oppervlakte van bijna twaalfduizend vierkante meter, waar genoeg energie verzameld wordt om zonder problemen 60,000 Californische huishoudens, of alle winkels, kantoren, hoofdkantoren en datacentra van Apple zelf van stroom te voorzien. Onder de naam Apple Energy wil het bedrijf de energie die het zelf niet nodig heeft gaan verkopen. Vandaag heeft Apple hier toestemming voor gekregen van de U.S. Federal Energy Regulatory Commission, mits de Apple zonne-energie volgens marktconforme prijzen wordt aangeboden.

apple zonne-energie

Vorig jaar heeft Apple aangekondigd 850 miljoen dollar geïnvesteerd te hebben in de boerderij in Monterey County, om zo zijn ecologische voetafdruk te verminderen. Deze boerderij heeft een capaciteit van maar liefst 130 megawatt, hoewel dat niet betekent dat het constant dezelfde hoeveelheid energie kan aanbieden. Een zonne-energie-boerderij is namelijk erg afhankelijk van het weer. Naast de boerderij in Monterey County, heeft Apple ook nog een gebied in Nevada met een capaciteit van 20 megawatt en een locatie in Arizona met een capaciteit van nog eens 50 megawatt.

Apple zet hoog in op het milieu. Tim Cook zei eerder dit jaar al tijdens het Apple Special Event in maart, dat we de wereld beter moeten achterlaten dan dat we haar hebben aangetroffen. Onderdeel hiervan voor Apple is naast groene energie onder andere gerecycled materiaal voor de verpakkingen van Apple-producten papieren tasjes voor consumenten, maar bijvoorbeeld ook robot Liam die iPhones uit elkaar kan halen om de onderdelen te recyclen. Ook andere grote tech-bedrijven zijn druk bezig om via groene energie zelfvoorzienend te worden. Zo werkt Google met wind in Scandinavië en zoekt Microsoft koelte onder de zee.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: BBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu