Apple zoekt techneut voor vingerafdruktechnologie
Wouter Nijsen

Apple is op zoek naar een techneut die zich met vingerafdruktechnologie bezighoudt en bij hen aan de slag wil gaan. De functie duidt mogelijk op een toekomstige vingerafdrukfeature voor de iPhone.

Dat meldt AppleInsider die de vacature hebben gespot. De functie is waarschijnlijk beschikbaar bij AuthenTec, een bedrijf dat zich specialiseert in vingerafdruktechnologie en in 2012 door Apple werd overgenomen. De techneut gaat werken in Melboure, Florida – de thuisstad van AuthenTec – en code schrijven voor software genaamd LabTool. Deze software wordt gebruik om (vingerafdruk)sensors aan te sturen.

iPhone krijgt mogelijk vingerafdruktechnologie

De vacature beschrijft niet precies in welke vingerafdruksector de techneut gaat werken, maar het is wel de enige beschikbare functie in Melboure voor Apple. Dit zou erop kunnen wijzen dat de techneut een aanvulling op het huidige team van AuthenTec wordt.

De overname van AuthenTec wordt door velen gezien als een slimme zet van Apple om de vingerafdruktechnologie in zijn producten toe te passen. Het gerucht gaat dat de iPhone 5S een vingerafdrukscanner krijgt die je iPhone beveiligd en beschermd.

Het gerucht wordt eveneens gesteund door Ming-chi Kuo van KGI securities, een analist die een goede reputatie heeft als het om Apple-gerelateerde uitspraken gaat. Volgens Kuo bevindt de vingerafdruksensor zich aan de onderkant van homeknop. Door je vinger tegen de sensor aan te houden zouden wachtwoorden en pincodes vervangen kunnen worden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.