Apple zoekt mensen voor ‘virtual-reality project’

Rutger Otto
27 februari 2015, 9:17
2 min leestijd
Apple zoekt mensen voor ‘virtual-reality project’

Een aantal vacatures van Apple lijken erop te wijzen dat het bedrijf toch echt bezig is aan software en hardware voor een virtual reality-project.

Lees verder na de advertentie.

Ontwikkelaars voor virtual reality-project

De geruchten dat Apple werkt aan toepassingen voor virtual en augmented reality circuleren al een tijdje over het internet, maar een recente vacature wijst wederom op de komst van zo’n project. Apple is op zoek naar een Senior Display Systems Engineer voor ‘innovatieve displays voor virtuele omgevingen’.

Apple zoekt iemand die dit soort schermen kan onderzoeken, maar die ook ingezet kan worden om hardware en software voor virtual reality te ontwerpen en selecteren. Voor de software-afdeling wordt nog een aparte Senior Display Software Engineer gevraagd.

apple virtual reality patent

Apple en VR

De vacature is al het zoveelste gerucht dat Apple met virtual reality speelt. Vorig jaar november zocht het bedrijf uit Cupertino al naar ontwikkelaars die apps voor virtual reality kunnen maken. In de baanomschrijving stond toen dat de ontwikkelaar apps in virtual reality-systemen moet kunnen integreren en dat het overweg moet kunnen met 3D-beelden, virtual reality en augmented reality.

In 2013 diende Apple overigens al een patent in voor een Oculus Rift-achtige VR-bril. Deze werd toen omschreven als een apparaat waarmee je in een individuele ervaring media kan bekijken. Of Apple daadwerkelijk bezig is met een virtual reality-toepassing blijft onduidelijk, net als hoe het eruit moet komen te zien en wat het bedrijf ermee wil doen. In het verleden heeft Apple vaker patenten aangevraagd waar het vervolgens niet mee deed.

Toch lijkt het steeds aannemelijker dat Apple zich met virtual reality bemoeit. Het plaatsen van vacatures doet in elk geval vermoeden dat het bedrijf interesse heeft in VR. Andere bedrijven, zoals Samsung (Gear VR) en Google (Cardboard) hebben al virtual reality-toepassingen op de markt.

Lees meer over Apple

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu