Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Gerucht: werkt Apple aan een eigen zoekmachine?

Rutger Otto
4 februari 2015, 14:43
2 min leestijd
Gerucht: werkt Apple aan een eigen zoekmachine?

Gaat Apple de strijd aan met Google’s zoekmachine en Microsoft Bing? Bij Apple is een vacature opgedoken die vraagt om een project manager voor ‘een zoekplatform om honderden miljoenen gebruikers mee te bedienen’.

Lees verder na de advertentie.

Apple Search

In de titel van de vacature staat ‘Apple Search’, een omschrijving die niet duidelijk maakt wat het precies is. In de tekst staat verder dat het platform ‘onderdeel speelt in de revolutie van hoe mensen hun computers en mobiele apparaten gebruiken’. Daar wordt het niet veel duidelijker van, dus is het speculeren online inmiddels begonnen.

De vacature werd als eerste opgemerkt door Cult of Mac, waarna de geruchten begonnen. Hoewel Apple rijkelijk laat zou zijn om een zoekmachine op te zetten die de strijd aan moet gaan met Google en Bing, zou Apple wel een eigen zoekmachine kunnen maken voor op zijn mobiele apparaten. Wellicht wordt de functie ingebakken in Siri, Safari en Spotlight. Als ingebouwde zoekmachine zou Apple Search direct een miljoenenpubliek hebben.

apple zoekmachine

Apple zoekmachine

Momenteel draait de standaard zoekmachine van Safari op Google en gebruikt Siri Bing op op het web te zoeken. Daarnaast is het een vrij interessant gegeven dat Apples overeenkomst met Google dit jaar afloopt, dus dat zou voor Apple een goed moment kunnen zijn om in te stappen op de zoekmarkt. Voor Google kan zo’n overstap een behoorlijke impact hebben. Een paar maanden geleden verwijderde Mozilla Google als standaard zoekmachine in Firefox, wat leidde tot een lager marktaandeel voor Google.

Het blijven natuurlijk slechts geruchten en dit gerucht duikt niet voor het eerst op, dus neem het vooral met een korrel zout, maar Apple is wel degelijk bezig om minder afhankelijk van Google te worden en eigen oplossingen te verzinnen. Binnen het ecosysteem van Apple zou het alleen maar logisch zijn om ook een eigen zoekmachine voor het web te hebben.

Lees meer over Apple

Bron: Apple Jobs
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu