De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Apple opent de deuren van Zoek mijn-netwerk met nieuwe app

Michel van 't Klaphek
7 april 2021, 8:52
2 min leestijd
Apple opent de deuren van Zoek mijn-netwerk met nieuwe app

Apple heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee accessoiremakers kunnen testen hoe goed hun producten werken binnen het Zoek mijn-netwerk. Onder meer Belkin gaat hier gebruik van maken.

Lees verder na de advertentie.

Apple zet Zoek mijn netwerk open voor derden

De app is niet bedoeld voor consumenten, maar voor bedrijven. Fabrikanten van accessoires voor iPhones kunnen met Find My Certification Assistant controleren hoe goed hun producten werken binnen het Apple-ecosysteem van Zoek mijn. Dit netwerk gebruik je om kwijtgeraakte iPhones, AirPods en andere Apple-spullen te vinden.

Binnenkort wordt het ecosysteem geopend voor derden. Hierdoor kunnen consumenten accessoires van andere bedrijven terugvinden via de Zoek mijn-app op iPhone, Mac en iPad. Vooralsnog is de Zoek mijn-functie voorbehouden aan door Apple gemaakte accessoires, zoals AirPods.

Accessoiremaker Belkin heeft al gezegd in de toekomst te gaan samenwerken met Apple. Ook kwijtgeraakte koptelefoons van Apple-dochterbedrijf Beats kun je straks terugvinden via de Zoek mijn-app.

Opmaat voor AirTag?

Naar verwachting wordt het terugvinden van spullen een belangrijk focusgebied voor Apple. Achter de schermen werkt het bedrijf al jaren aan de AirTag. Deze compacte tracker gebruik je voor het terugvinden van je portemonnee, rugzak of autosleutels.

Volgens geruchten gaan de AirTags 39 dollar kosten en zijn de apparaatjes klein genoeg om ze makkelijk aan je sleutelbos te bevestigen.

Gesloten ecosysteem wordt steeds opener

Apple heeft het imago van een gesloten bedrijf, maar het tij lijkt te keren. Eerder maakte men AirPlay bijvoorbeeld beschikbaar voor andere fabrikanten. Met deze standaard kun je bijvoorbeeld muziek van een iPhone naar een soundbar van LG, Sonos of een ander merk sturen.

Ook iOS 14, de meest recente iPhone-software-update, geeft gebruikers meer vrijheid. Zij kunnen onder meer een andere standaard e-mail- en browser-app instellen. Ook is het in iOS 14 mogelijk om het thuisscherm aan te passen door er bijvoorbeeld widgets op te plaatsen.

iPhone kwijt? Zo vind je het toestel terug met de Zoek mijn-app

Het laatste nieuws over Apple:

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu