‘Apple bespreekt zelfrijdende auto met autoriteiten in Californië’

Rutger Otto
19 september 2015, 13:35
2 min leestijd
‘Apple bespreekt zelfrijdende auto met autoriteiten in Californië’

Nieuws over Apples nog niet bestaande zelfrijdende auto; volgens bronnen komt het techbedrijf steeds dichterbij de onthulling van hun autonome wagen.

Lees verder na de advertentie.

Apple zelfrijdend voertuig

Mensen uit de top van Apple zouden met Californische autoriteiten gesproken hebben over ‘plannen voor een autonoom voertuig’. Dat schrijft The Guardian, dat in handen is van documenten waaruit dat blijkt.

Volgens de documenten heeft een advocaat van Apple vorige maand een uur lang bij het department of motor vehicles (DMV) gezeten. Dat is de afdeling van de overheid waar nieuwe voertuigen aangegeven moeten worden. Bij het gesprek zou een expert op het gebied van autonome wagens aanwezig geweest zijn.

apple auto

Bespreking met DMV

Het departement wilde niet vertellen wat het met Apple heeft besproken, behalve dat de ontmoeting plaatsvond om ‘DMV’s regels rondom autonome voertuigen te bespreken’. Mocht Apple daadwerkelijk aan een zelfrijdende auto werken, dan zal het bedrijf vroeg of laat langs het DMV moeten om goedkeuring te krijgen.

Toch zijn er veel meer bedrijven die dit soort gesprekken met de autoriteiten voeren, zonder dat daar iets uit komt. Het is nog steeds geen bewijs dat Apple werkt aan een eigen (zelfrijdende) auto. Toch schrijft The Guardian: “Het feit dat Apple het DMV benadert suggereert dat zijn autonome voertuig, wat het ook mag zijn, bijna klaar is voor het publiek.”

Veel geruchten, niets concreet

De geruchten rond een zelfrijdende auto van Apple doen al een flinke tijd de ronde. Apple heeft er zelf echter nooit iets over gezegd. Op LinkedIn valt regelmatig te zien dat mensen uit de auto-industrie overstappen naar Apple om aan een niet-gespecificeerd project te gaan werken. Het bedrijf uit Cupertino zou ook op zoek zijn naar een afgesloten terrein waar het zijn voertuig kan testen zonder pottenkijkers. Totdat Apple zelf iets aankondigt, wachten wij het af, maar houden we je op de hoogte.

Lees meer over Apple

Bron: The Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu