Apple wint rechtszaak in VS over verkoopverbod Galaxy Nexus
Redactie

Apple heeft afgelopen vrijdag voor de tweede keer in een week tijd een rechtszaak gewonnen. De rechter heeft de concurrent van de  iPhone maker een verkoopverbod opgelegd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung mag voorlopig de smartphone Galaxay Nexus niet verkopen in de Verenigde Staten.

Vier patenten

De rechter Lucy Koh heeft gemeld, dat Apple bij het ontbreken van een voorlopig verkoopverbod een groot marktaandeel zou verliezen op de markt van smartphones. In de rechtszaak draaide het om vier patenten. Deze gaan onder meer over de wijze waarop gebruikers gegevens kunnen detecteren en over het zoeken via Siri. Apple moet overigens eerst 76 miljoen euro betalen voordat het verkoopverbod daadwerkelijk ingaat. Dat moet gedaan worden om eventuele schadevergoedingen te kunnen dekken indien later zal blijken, dat het verbod op de verkoop niet rechtvaardig is geweest. De uitspraak levert dan ook een tijdelijk verbod is.

Wereldwijde strijd

Apple en Samsung bestrijden elkaar over de hele wereld met rechtszaken. De inhoud van de rechtszaken gaat meestal over de schending van patenten. De Galaxy Nexus is door Samsung in samenwerking met Google ontwikkeld om zo samen de concurrentiestrijd aan te gaan tegen de iPhone maker Apple. Voor de uitspraak van afgelopen vrijdag heeft de rechter eerder die week besloten, dat er ook een verkoopverbod komt voor de tablet Galaxy Tab 10.1

Apple heeft deze strijd voorlopig gewonnen en zal door gaan met het bestrijden van de opmars van het besturingssysteem Android, dat onder meer op de smartphones en tablets van Samsung draait.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.