Apple winst in 2012 één na grootste ter wereld
Roel van Hout

Boze tongen beweren dat Apple met het overlijden van Steve Jobs ‘het’ is kwijtgeraakt, maar cijfers laten iets anders zien: in 2012 was de Apple winst de op één na grootste ter wereld.

In 2012 bedroeg de Apple winst 31,8 miljard euro. Dat bezorgt het bedrijf de 19e plek op de beroemde Fortune top 500 van grootste bedrijven. De fabrikant van de iPhone hoeft daarmee enkel oliemaatschappij Exxon Mobil voor zich te dulden.

Volgens Fortune is Apple ‘groter dan ooit’, en is het bedrijf ‘allesbehalve afgeremd’: de introductie van de iPhone 5 en de iPad mini hebben de omzet met bijna 50 procent doen stijgen.

apple winst

Apple winst en omzet zijn groter dan ooit

De Apple omzet van 122 miljard betekent de 19e plek op de lijst van bedrijven met de grootste omzet. In 2011 was Apple nog op de 55e plek te vinden.

Het zijn nogal veel cijfers, maar ze laten zien dat Apple, ondanks de opmars van met name Android, nog steeds een gigant is. Natuurlijk maakt een hoge winst zeker niet alleen een goed bedrijf, maar dat een bedrijf met in principe maar 3 verschillende smartphones (de iPhone 4, 4S en 5) en 2 verschillende iPads (de iPad Retina en de Mini) alsnog één van de grootste ter wereld is, zegt veel over de kwaliteit van de producten.

Daarbij is de drang om te innoveren er nog steeds: de geruchten over een iWatch, Apple’s interpretatie van het slimme horloge, zwellen nog steeds aan. In ons iWatch overzicht lees je alles over het horloge. Ook een goedkope iPhone zit naar verluidt in de pijplijn: ook daar vatten we de belangrijkste geruchten over samen, net als al het nieuws over de aankomende iPhone 5S.

Via: AppAdvice

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.