Apple wil iPhone met stillere trilfunctie
Redactie

De iPhone kan op een trilfunctie worden ingesteld dat als stil alternatief dient voor de ringtone van het toestel. Als de iPhone echter op een harde ondergrond ligt, is de smartphone op de trilstand toch duidelijk te horen. Daar komt in de toekomst wellicht  verandering in.

Stillere trilfunctie

Apple heeft een patentaanvraag ingediend, waaruit afgeleid kan worden dat er sprake is van het ontwikkelen van sensoren, die vast moeten kunnen stellen hoeveel geluid een iPhone produceert. Het toestel zou met de toepassing van deze sensoren zelf een berekening uitvoeren hoe veel lawaai er geproduceerd wordt met de trilstand ten opzichte van de geluiden uit de omgeving. Het meten zelf is uiteraard niet voldoende om het lawaai met de inschakeling van de trilfunctie te verminderen.

Nieuw systeem

Apple wil daarom dat iPhones worden voorzien van een automatisch systeem dat de sterkte van trilfunctie zal aanpassen. Het geluid zal dan als het ware verborgen worden in de geluiden uit de omgeving. Het zal dan zelfs mogelijk worden om op het moment dat er geen omgevingsgeluiden zijn, de trilfunctie stop te zetten. Overigens vraagt Apple vaker patenten aan, maar niet alle ontwikkelingen worden ook daadwerkelijk doorgevoerd. Het is wat dat betreft dus afwachten wat de nieuwe generatie iPhones in toekomst brengt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.