Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple neemt Beats Electronics over vanwege televisieplannen’

Gijs Ettes
20 mei 2014, 9:05
1 min leestijd
‘Apple neemt Beats Electronics over vanwege televisieplannen’

Volgens Walter Isaacson, de Amerikaanse schrijver die de biografie over Steve Jobs schreef, draait de overname van Beats Electronics door Apple niet zozeer om koptelefoons of de muziekdienst van het bedrijf, maar om de televisieplannen die Apple heeft. Naar verluidt zou mede-oprichter Jimmy Iovine van Beats binnengehaald worden om de contenttak van Apple te leiden. Sowieso zou hij een hoge functie bekleden bij het bedrijf uit Cupertino.

Lees verder na de advertentie.

Jimmy iovine beats electronics

Apple heeft al jaren plannen om na de muziekwereld ook die van televisie te veroveren. Zo vertelde Steve Jobs aan biograaf Isaacson al eens dat hij had uitgevonden hoe Apple de perfecte televisie-ervaring naar consumenten kan brengen. Tot een echte ‘iTV’ is het echter nooit gekomen, aangezien de onderhandelingen met contentaanbiederes stroef verlopen.  De geruchten omtrent een tv of settopbox van Apple zijn echter altijd gebleven.

Met Beats en Iovine (foto rechts) aan boord zouden de onderhandelingen met contentaanbieders en kabelaars eindelijk afgerond moeten worden, zodat niet alleen de Apple TV, maar ook vergelijkbare producten die in de toekomst verschijnen over meer en rijkere content beschikken.

De overname van Beats, die door Dr. Dré onlangs werd bevestigd op Facebook, is de grootste uitgave van Apple ooit. Al sinds Steve Jobs aan het roer staat, is het bedrijf uit Cupertino zeer terughoudend als het gaat om grote overnames. Richard Lane, analist bij Moody’s zegt: “Ik geloof niet dat ze 1 miljard hebben uitgegeven in één van de afgelopen vier jaren.”

Lees meer nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu