Apple wil 50 nieuwe winkels openen in het volgende jaar
Redactie

Apple heeft aangegeven van plan te zijn 50 nieuwe winkels te openen in het jaar 2010. Het fiscale jaar 2010 van Apple is al sinds eind september bezig, en de teller staat al op drie.

Komende weken opent er een nieuwe winkel in Amerika, Frankrijk en Australië – is Nederland ook bijna aan de beurt?

Geruchten rondom een officiele Apple Store in Nederland

Er gaan ook nog steeds geruchten de ronde dat Nederland in 2010 aan de beurt is voor de opening van een eerste Apple Store, maar dit is nog door niemand officieel bevestigd.

De winkels die Apple in 2010 wil openen, worden naar verwachting allemaal net iets groter dan de bestaande Apple Stores. Apple heeft aangekondigd dat ze in de toekomstige winkels een grotere ‘Geniusbar’ willen maken. Ook willen ze meer ruimte hebben voor het uitstallen van de producten, zodat niet alles dicht op elkaar staat.

De ‘Geniusbar’ in de Apple Store

Bij de ‘Geniusbar’ van Apple kan je technische hulp krijgen voor je Mac, iPod, Apple TV of iPhone. De ‘knappe koppen’ achter de geniusbar zijn goed opgeleide experts die de producten van Apple door-en-door kennen en die je met raad en daad kunnen bijstaan.  

geniusbar-apple-store

Apple Stores worden groter

Het vreemde van deze uitspraken is dat ze de winkels dus nog groter willen maken dan dat ze nu al zijn. Op dit moment is de grootste winkel ongeveer 2.600 vierkante meter, en de kleinste winkel ongeveer 50 vierkante meter. Dit is enorm groot voor winkels op goede locaties. De nieuwe winkels zullen dus groter zijn dan 1.300 vierkante meter als de locatie het toelaat.

Bron: Macworld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.