Apple wijdt pagina aan antenne probleem iPhone 4
Redactie

Apple heeft sinds kort een hele webpagina op hun site toegekend aan het antenneprobleem van de iPhone 4. Op deze pagina wordt het probleem toegelicht en geeft men tips om het ontvangstprobleem te voorkomen. Ook laat men hierop testen zien van andere smartphones die met dezelfde problemen zouden te kampen hebben.

Sinds Apple openlijk heeft toegegeven dat de iPhone 4 ontvangstproblemen heeft, schenken ze tot 30 september een gratis bumper hoes aan elke iPhone 4 koper om de storing tegemoet te komen. Wat Apple na deze datum zal voorzien van oplossing blijft een raadsel. Sinds het probleem erkend werd, is er ook een speciale webpagina op de site van Apple opgesteld die duidelijk maakt hoe de storing te voorkomen. Dit kan je doen door de linkerbenedenhoek van je toestel niet in contact te brengen met je hand. Huidcontact zou namelijk de storing teweegbrengen.

Verder wordt er ook vermeld dat de iPhone 4 niet de enige smartphone is die zulke storingen ondervindt. Ook de Blackberry, de HTC Droid en de Samsung Omnia II zouden dergelijke ontvangstproblemen vertonen indien men ze op een bepaalde manier vasthoudt. Dit laatste zal alvast in het verkeerde keelgat schieten bij bovenstaande concurrenten. Ik ben benieuwd naar hun reacties.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Maarten van der Grinten

  Maar de iPhone 3 en 3s hebben het probleem niet? of eigenlijk met terugwerkende kracht ook? Dat zou je bijna gaan geloven als de Blackberry etc. het probleem ook zouden hebben.

 • Henk

  Waarom geloof ik dit niet? Als ik mijn 3 vasthoudt (hoe dan ook) heb ik maar 1 streepje vanwege dat fantastische netwerk van T-Mobile…

 • Jannes

  wat een grote bullshit jonge! Apple zit hier zot hard te liegen ! Als ik mijn 3GS op dezelfde manier vasthoudt gebeurt er niets.

 • Glenn

  Ik heb dit getest met mijn blackberry bold 9700 op het mobistar netwerk .Deze heeft juist hetzelfde probleem zoals apple die ook vermelde .
  Er vielen 3 blokjes weg ,zodra ik hem gwn vastnam kwamen ze gwn trg … Ik heb nog niet getest of de verbinding ook hellemaal wegvalt tijdens het bellen

 • dizzy

  Beste vrienden en mede eigenaren i4. Elk toestel op de wereld zal signaal verliezen bij het verstoren van de antenne. Daar hoef je geen dimploma voor te hebben. Dus laten we naar de positieve eigenschappen kijken. Natuurlijk domme acties van Jobs maar hij is nog steeds een baas. Groet

 • Ralph

  Ik heb er ook last van op mijn 3GS.

 • Franklin

  Op YouTube zijn filmpjes van mensen die een nieuwe iPhone 4 hebben en geen last het van het terugvallend signaal, terwijl ze de iphone 4 in de zogenaamde “death grip” houden. Hoe verklaard Apple dit dan? Zijn ze in de fabriek niet nauwkeurig genoeg geweest bij de assemblage van een aantal exemplaren(batches)?

 • bas

  @Jannes:
  Niet zo hard gillen manneke…

  Ik heb het voor de gein zelf geprobeerd met mijn 3G en hetzelfde fenomeen:
  lichtjes met mijn vingers vasthouden => 5 strepen
  Mijn hand om de iPhone vasthouden => langzaam zie ik de streepjes verdwijnen tot uiteindelijk 1 streep.

  Eigenlijk is het niet iets om echt zorgen om te maken. Ik heb eigenlijk nooit last van wegvallend verbinding.

 • Martijn

  Allemaal opgefokte flauwekul. Het ding is waanzinnig. De beste ooit.