Apple aangeklaagd voor onduidelijkheid rond Wifi-assistentie

Rutger Otto
24 oktober 2015, 10:58
2 min leestijd
Apple aangeklaagd voor onduidelijkheid rond Wifi-assistentie

Een stel uit Florida heeft Apple voor 5 miljoen dollar aangeklaagd, omdat het bedrijf volgens hen niet duidelijk genoeg is geweest over de werking van Wifi-assistentie.

Lees verder na de advertentie.

Aangeklaagd voor Wifi-assistentie

wifi assist uitschakelen

Wifi-assistentie is één van de nieuwe functies in iOS. Als deze optie is ingeschakeld (via ‘Instellingen > Mobiel Netwerk > Scrol naar onderen voor Wifi-assistentie), schakelt je iPhone over op je internetbundel als het wifi-signaal te zwak is. Op deze manier heb je altijd een goede verbinding.

Volgens het Amerikaanse stel William en Suzanne Scott Phillips is Apple daar echter veel te onduidelijk over geweest. Ze zeggen flink over hun databundel heen te zijn gegaan door de optie, hoewel niet duidelijk is hoeveel meer ze hebben verbruikt. Het stel klaagt Apple nu aan voor ongeveer 4,5 miljoen euro en zegt dat het bedrijf klanten moet betalen voor de kosten die ze door Wifi-assistentie buiten hun bundel maken.

Klachten van gebruikers

Overigens zijn er veel meer mensen die klachten hadden over de werking van Wifi-assistentie – dat standaard na de update naar iOS 9 is ingeschakeld. Half oktober kwam er een antwoord van Apple, in de vorm van een uitlegpagina op de website. Hierin maakte het bedrijf van Tim Cook onder meer duidelijk dat de functie ‘mogelijk meer mobiele data’ verbruikt. Volgens Apple valt het allemaal best mee. “Voor de meeste gebruikers wordt dan slechts een klein percentage van de databundel verbruikt”, valt er te lezen. Mensen die meer verbruiken worden doorverwezen naar Apple Support.

Door Wifi-assistentie te gebruiken is het trouwens niet heel raar als je veel data verbruikt. Het gaat waarschijnlijk vooral mis als je video’s streamt of muziek luistert. Daarbij wordt meer data gebruikt dan wanneer je bijvoorbeeld een internetpagina opent.

Als je wil weten hoe je Wifi-assistentie uitschakelt om geen risico te lopen, lees je dit artikel waarin we het uitleggen.

Lees meer over iOS 9

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen