‘Apple werkt aan producten met nieuwe materialen’

Gijs Ettes
17 juni 2014, 9:43
1 min leestijd
‘Apple werkt aan producten met nieuwe materialen’

Apple werkt aan nieuwe producten en gebruikt daarbij nieuwe materialen, zo blijkt uit een interview dat de New York Times had met hoofdontwerper Jony Ive. “Ik zou graag praten over toekomstige zaken , zoals materialen waarmee we nog nooit eerder hebben gewerkt. Tim (Cook, red.) is nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en het gebruik van nieuwe materialen”, aldus Ive.

Lees verder na de advertentie.

saffierglas liquidmetal

Echt openheid van zaken geeft Ive niet, maar naar eigen zeggen werkt hij al een aantal jaar met de nieuwe materialen. Dat duidt erop dat toekomstige Apple-producten als de iPhone 6 en de nog onaangekondigde iWatch mogelijk beschikken over andere materialen zoals saffierglas en liquidmetal.

‘iPhone 6 krijgt een krasbestendige behuizing’

iphone 6 specificaties

Geruchten dat bijvoorbeeld het display van de iPhone 6 wordt beschermd door een laag krasbestendig saffierglas gaan al maanden. Ook zou de behuizing (gedeeltelijk) uit liquidmetal bestaan. Dit is zo duurzaam en sterk dat er minder van nodig is om dezelfde stevigheid als bij het huidige aluminium omhulsel te bereiken. Het gevolg: een dunnere telefoon. Liquidmetal wordt momenteel alleen nog gebruikt in het pinnetje om de simkaarthouder uit te schuiven.

Apple heeft nog weinig ervaring met saffierglas en liquidmetal, al heeft het bedrijf dankzij partner GT Advanced Technologies wel de mogelijkheid om saffier op grote schaal te produceren. Laatstgenoemde heeft een fabriek in Arizona voor de productie van saffierglas. Momenteel wordt het materiaal alleen gebruikt voor de beschermlaag van de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S en het lensglaasje voor de camera.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu