‘Apple werkt mogelijk aan Macs met Face ID en touchscreens’

Wouter Nijsen
12 februari 2019, 10:26
2 min leestijd
‘Apple werkt mogelijk aan Macs met Face ID en touchscreens’

Apple zou Macs aan het testen zijn die beschikken over Face ID-gezichtsherkenning en een touchscreen. Het zou mogelijk een grote stap zijn van Apple, maar wel eentje waar Steve Jobs jaren geleden fel tegen was.

Lees verder na de advertentie.

Macs met Face ID en touchscreens getest

Toen MySmartPrice eerder deze week met nieuws kwam over de AirPods 2019 en AirPower, schreef de website ook dat Apple intern Macs met gezichtsherkenning en touchscreens test. Face ID voor de Apple-computers lijkt een logische stap, aangezien het bedrijf uit Cupertino eerder al Touch ID toevoegde aan zijn MacBooks.

Bovendien zou Face ID ideaal kunnen werken op de apparaten: als je een MacBook openklapt, kan Face ID je gezicht meteen scannen en vervolgens het apparaat ontgrendelen.

MacBook Air 2018 review

Daarnaast zou Apple Macs met touchscreens testen, al is het nog maar de vraag of deze feature in de toekomst echt wordt toegevoegd. Steve Jobs sprak jaren geleden over een Mac(Book) met een touchscreen, maar was hier geen fan van en noemde het zelfs ‘ergonomisch verschrikkelijk’. Apple zou dit toen al uitgebreid hebben getest, maar tot de conclusie zijn gekomen dat het simpelweg niet goed werkt.

Nieuwe AirPods

De informatie van MySmartPrice over de nieuwe AirPods is wat dat betreft een stuk aannemelijker. Volgens de website brengt Apple de vernieuwde oordopjes in de eerste helft van 2019 uit, en worden ze voorzien van grote verbeteringen. Allereerst zou de geluidskwaliteit er flink op vooruit gaan, en komt er een nieuw doosje om de oordopjes draadloze op te laden. Ook zou Apple bij de AirPods (2019) kiezen voor een nieuw materiaal, wat meer grip moet geven. Tot slot komen de oordopjes mogelijk ook in het zwart beschikbaar, naast de huidige witte kleur.

Lees ook: 6 verwachtingen voor de tweede generatie van de AirPods

Mogelijk presenteert Apple de nieuwe AirPods tijdens het eerste evenement van 2019, dat vermoedelijk in maart plaatsvindt. Blijf tot die tijd op de hoogte van al het nieuws door de iPhoned-app te downloaden, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store

Meer nieuws over Apple

Bron: MySmartPrice
Categorieën: Apple, Devices
Spotlights: Apple, Face ID

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's