‘Apple werkt aan winkelen met iTunes account’
Roel van Hout

Onlangs meldden we nog dat Apple bezig was met een nieuwe manier van draadloos betalen, maar nu lijkt ook duidelijk te zijn waar het geld voor de betaling vandaan kan komen: naar verluidt je iTunes account.

Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Apple zou bezig zijn met een systeem dat iPhone-bezitters in staat stelt aankopen te doen met hun iPhone en iTunes account in winkels die verder geen relatie met Apple of de Apple Store hebben.

Daarmee zou de iPhone een soort betaalpas worden. Eddy Cue, bij Apple verantwoordelijk voor iTunes, is naar verluidt in gesprek met collega’s uit de technologische industrie over de mogelijkheden.

Betalen met iTunes account is al mogelijk

Sinds iOS 7 is het mogelijk om vanuit de standaard app barcodes te scannen – voorheen had je daar nog een losse app uit de App Store voor nodig. Bovendien zijn met de Apple Store app al betalingen te verrichten. De technologie is er dus al: het lijkt erop dat Apple alleen nog met verschillende partijen rond moet komen.

Wij zien onszelf nog niet de boodschappen bij de Albert Heijn afrekenen met onze iTunes account, maar wellicht dat Apple het ook niet in de levensmiddelenbranche zoekt: het zou logischer als Apple het bij elektronica zou houden. Sowieso hoeven we in Nederland deze mogelijkheid waarschijnlijk voorlopig niet te verwachten, want als Apple hier al mee gaat experimenteren zal het eerst in de VS zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.