Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

‘Apple werkt al aan Apple TV 5 met nieuwe functies’

Wouter Nijsen
4 december 2015, 16:11
1 min leestijd
‘Apple werkt al aan Apple TV 5 met nieuwe functies’

Hoewel de vierde Apple TV pas recentelijk werd uitgebracht, gaan er al geruchten over de vijfde versie van de settopbox. De nieuwe Apple TV zou weer een stukje krachtiger worden.

Lees verder na de advertentie.

’Vijfde Apple TV in de maak’

Dat schrijft Digitimes op basis van bronnen uit de productieketen van Apple. Het bedrijf uit Cupertino zou begin 2016 willen starten met de productie van de vijfde generatie Apple TV, terwijl de vierde generatie nog niet zo lang geleden verscheen. De nieuwe Apple TV beschikt waarschijnlijk over een krachtigere processor die de prestaties van de settopbox aanzienlijk verbetert. Mogelijk kan het apparaat daardoor wél overweg met 4K-content.

apple tv apps

Mogelijk maakt de settopbox gebruik van een nieuw soort koeling, al worden hierover geen details gegeven. Ook spreekt Digitimes over ‘enkele nieuwe features’ voor de Apple TV, die ervoor zorgen dat het apparaat meer dan alleen een mediaspeler wordt. De productie zou in handen liggen van het bedrijf Quanta Computer, waar voorheen Foxconn nog verantwoordelijk was voor de fabricage van de Apple TV.

Over de Apple TV

De vierde generatie Apple TV werd eind oktober in Nederland uitgebracht en kost 179 euro of 229 euro voor respectievelijk het 32GB- en 64GB-model. De settopbox is iets hoger dan zijn voorganger en werkt met een nieuwe afstandsbediening. Deze registreert de bewegingen van je hand en bevat een Siri-knop voor spraakbediening, al werkt die nog niet in het Nederlands. De settopbox wordt aangestuurd door een A8-chip, die we kennen van de iPhone 6 (Plus), en heeft tvOS als besturingssysteem.

Lees het laatste nieuws over Apple TV

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen