Apple gaat beveiliging iCloud verder opschroeven

Redactie
26 februari 2016, 11:58
2 min leestijd
Apple gaat beveiliging iCloud verder opschroeven

Apple is bezig met het versterken van iCloud-encryptie voor gebruikers. Het nieuws komt een dag nadat Tim Cook bekendmaakte dat hij de FBI-zaak desnoods voor het Hooggerechtshof wil uitvechten.

Lees verder na de advertentie.

 iCloud-encryptie nieuwe blokkade voor FBI

Het bericht van de Financial Times toont wederom aan hoe groot de spanning is tussen Apple en FBI. Het technologiebedrijf zou de iCloud-encryptie zo hard willen opschroeven, dat Apple zelf ook niet meer bij de accountinformatie van gebruikers kan. Dat komt er op neer dat je goed je wachtwoord moet onthouden voor je iCloud-account, want zelfs Apple kan je niet meer helpen dit te herstellen als je het kwijtraakt.

De maatregel zou niet alleen het leven van hackers zuur maken, maar ook een nieuwe digitale blokkade vormen voor de FBI. Die eiste al eerder dat Apple een achterdeur in iOS maakt om de opsporingsdienst de mogelijkheid te geven ongelimiteerd wachtwoorden op de iPhone in te voeren, zodat het toestel van een van de San Bernardino-terroristen kan worden ingezien. Normaal gesproken blokkeert de iPhone de toegang tot persoonlijke informatie als zes keer achter elkaar een fout wachtwoord is ingevoerd. Hierdoor kan het lang duren voordat de FBI de iPhone van de terrorist heeft ontgrendeld.

Meer dan één iPhone

De zaak duurt al een tijdje en splitst invloedrijke partijen in twee kampen op. Zo hebben Google, Microsoft, Facebook en Twitter al laten weten dat ze Apple officieel steunen in de rechtszaak. Het is nog niet duidelijk of de partijen samen gaan werken of ieder apart Apple steunen. Aan de kant van de FBI is er één naam die het meest doet verbazen; die van Bill Gates. De oud-Microsoft oprichter staat in deze zaak lijnrecht tegenover zijn oude bedrijf.

Rechtszaak splitst invloedrijke partijen op in twee kampen

Het moge duidelijk zijn dat de rechtszaak lang niet meer gaat over ‘slechts één iPhone’ van één terrorist. De focus ligt nu op wie er in het gelijk wordt gesteld door de rechterlijke macht, en wat dit voor gevolgen heeft voor de privacy van consumenten in de toekomst.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, iOS
Thema's: Apple, iCloud

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen