‘Apple werkt aan twee versies van de iWatch’
Gijs Ettes

Volgens de consultants van DisplaySearch werkt Apple aan twee versies van de iWatch die geschikt zijn voor zowel mannelijke al vrouwelijke polsen.

Verschijnt de iWatch in 2014?

iWatch conceptDe iWatch komt er volgens topman David Hsieh van DisplaySearch in twee varianten. De ‘mannelijke’ versie heeft een oled-scherm van 1,7 inch, terwijl de afmeting van het scherm van de versie bedoeld voor vrouwen 1,3 inch bedraagt. Er is nog nauwelijks door Apple bevestigde informatie over de iWatch, maar Apples directeur Tim Cook heeft al wel toespelingen gemaakt op een onthulling aan het einde van dit jaar. Wij verwachten het slimme horloge van Apple echter niet eerder dan in 2014.

Voor wat betreft de hardware en functionaliteit van de iWatch blijft het speculeren. Als Apple wil concurreren met de Galaxy Gear van Samsung, dan moet de iWatch zeker zijn voorzien van bluetooth (voor een makkelijke koppeling met de iPhone), een snelle processor, een aangepaste versie van iOS 7 en een camera en microfoon om te (video)bellen. Een flexibel scherm lijkt ook niet ondenkbaar; die heeft de Galaxy Gear dan weer niet, waardoor deze smartwatch niet voor iedereen even fijn is om te dragen.

Naast de Galaxy Gear heeft iWatch nog een concurrent om rekening mee te houden: de SmartWatch 2 van Sony. Dit slimme horloge kan meldingen tonen waaronder e-mails, agenda-afspraken, sms’jes en berichten van sociale media. Het apparaatje biedt echter niet de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren, omdat een microfoon en speaker ontbreken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.