De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple werkt mogelijk aan iMac met 8K-scherm

Gijs Ettes
7 april 2015, 7:02
1 min leestijd
Apple werkt mogelijk aan iMac met 8K-scherm

Als we LG mogen geloven, werkt Apple momenteel aan een nieuwe versie van de iMac met een schermresolutie van 7680 bij 4320 pixels. Het display zou 16 keer zoveel pixels hebben als een full-hd-scherm.

Lees verder na de advertentie.

‘iMac 8K verschijnt dit jaar’

imac 8k

In documentatie van LG, waarin wordt uitgelegd wat 8K precies inhoudt, geeft de Zuid-Koreaanse fabrikant aan dat Apple later dit jaar een iMac 8K uitbrengt met een extreem hoge schermresolutie. Volgens LG zou Apple het nieuwe model al hebben aangekondigd, al is dat natuurlijk nog niet gebeurd.

De kans is aanwezig dat LG zich in zijn documentatie heeft vergist, maar het bedrijf werkt al jaren nauw samen met Apple, waardoor het waarschijnlijk veel inzicht heeft in de ontwikkeling en release van toekomstige Apple-producten. De eerste schermen met een 8K-resolutie worden overigens pas in 2016 verwacht, dus de kans lijkt klein dat een iMac 8K nog dit jaar verschijnt.

De laatste nieuwe iMac die het bedrijf heeft aangekondigd, was de 5K-versie tijdens het Apple Event op 16 oktober 2014. Toen maakten we tevens kennis met de iPad Air 2 en iPad Mini 3.

De iMac 5K is aanzienlijk duurder dan de reguliere versies en start bij 2629 euro voor het 27 inch-model. De computer is voornamelijk gericht op gebruikers die professioneel bezig zijn met beeld- en videobewerking.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu