‘Apple werkt aan goedkope iPhone’
Roel van Hout

iOS 7 is er: laat nu de geruchten over nieuwe iPhones maar beginnen! Persbureau Reuters meldt dat Apple concrete plannen voor een goedkope iPhone heeft.

Anonieme bronnen vertelden aan Reuters dat Apple mikt op een prijs van 99 dollar. Deze prijs is echter nog niet definitief. De telefoon zou in verschillende kleuren beschikbaar worden gesteld, met uitzondering van zwart en wit: deze kleuren blijven voorbehouden aan de normale, duurdere iPhones. De telefoon zou een plastic achterkant krijgen.

Volgens analisten is de introductie van een budget iPhone Apple’s poging om in opkomende landen marktaandeel te veroveren. In China en India vinden de goedkopere telefoons van concurrent Samsung hevig aftrek. Apple hoopt daar een graantje van mee te gaan pikken.

De iPhone is het enige Apple-apparaat dat maar in één formaat te krijgen is: de iPad- en iPod-lijn kennen elk meerdere behoorlijk van elkaar in prijs verschillende modellen.

‘Naast goedkope iPhone ook grotere iPhone gepland’

Daarnaast zouden er concrete plannen zijn voor een iPhone met groter scherm. De iPhone met het grootste scherm, de iPhone 5, heeft een scherm dat diagonaal 10,16 centimeter meet. Volgens de bronnen denkt Apple nu na over een telefoon met een schermdiagonaal van ongeveer 14,5 centimeter. Dit zou de telefoon niet veel kleiner dan de iPad mini maken.

Eerder schreven we dat de goedkope iPhone in augustus zou moeten verschijnen, maar volgens deze bronnen wordt het september. De grotere iPhone zou in 2014 pas beschikbaar worden.iPhone 5S

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.