Apple werkt aan audio hyperlinks
Roel van Hout

Het Amerikaanse octrooicentrum heeft een patentaanvraag van Apple voor audio hyperlinks openbaar gemaakt. Daarmee kunnen audiobestanden je naar interessante bestanden of sites doorsturen.

Voor wie zich daar niet zoveel bij voor kan stellen: zoals dit bericht linkt naar de site van AppleInsider, die achter het patent kwam, zullen bijvoorbeeld podcasts luisteraars door kunnen gaan verwijzen naar bijvoorbeeld relevante andere audiobestanden.

audio hyperlinks

Hoe vaak komt het niet voor dat er in een podcast iets ter sprake komt, waarvan je juist op dat moment zou willen beluisteren waarom het interessant is? Dankzij de audio hyperlinks zou dat probleem verholpen moeten worden.

Werking van audio hyperlinks nog onduidelijk

Het is niet helemaal duidelijk hoe dat dan precies in zijn werk zou moeten gaan, maar Apple kennende zal het ongetwijfeld goed in elkaar gaan zitten. Gedacht wordt aan het optioneel pauzeren van een track wanneer er een verwijzing ter sprake komt, of het automatisch openen van de betreffende content in een nieuw browservenster.

In iOS 7 beta 5 werden van het bovenstaande nog geen sporen aangetroffen. De kans is dan ook klein dat we in de aankomende versie van Apple’s mobiele besturingssysteem met audio hyperlinks aan de slag kunnen. Wellicht dat we het in het onvermijdelijke iOS 8 wel terug zullen gaan zien?

Kijk naar ons iOS 7 overzicht om te zien wat je wel met je iPhone zult kunnen vanaf deze herfst!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.