‘Apple werkt aan apparaat dat een hartaanval kan voorspellen’

De geruchten dat Apple iets in de medische sector gaat doen dit jaar zwellen steeds verder aan, maar het laatste is wel heel opvallend: Apple zou werken aan een apparaat dat een hartaanval kan voorspellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat meldt de krant The San Francisco Chronicle. Zonder verder heel erg in detail te treden meldt de krant dat Apple naar verluidt samenwerkt met audio-ontwikkelaar Tomlinson Holman aan een apparaat dat door naar het geluid van je bloed te luisteren, kan voorspellen of er een hartaanval aankomt.

→ Lees meer over de iWatch en iOS 8!

Klinkt apart, maar wel als iets dat Holman zou kunnen maken, want de man is bepaald geen kleintje: hij ontwikkelde het THX-audiosysteem van Lucasfilm (dat er voor zorgde dat je Star Wars-films door je hele kamer kon horen) en was de eerste met een 10.2-surround system.

Hartaanval voorspel-apparaat komt niet uit het niets

Hoe vreemd het misschien ook klinkt, het is toch niet zomaar af te doen als een onzinnig gerucht: Apple beweegt zich achter de schermen heel duidelijk richting de medische sector. Zo hadden verschillende hooggeplaatsten bij het bedrijf al een ontmoeting met de US Food and Drug Administration om het over mobiele medische applicaties te hebben.

Ook klonken er de afgelopen tijd geluiden over ‘Healthbook‘, een mogelijke nieuwe feature van iOS 8 waarmee je je gezondheid kunt monitoren – eventueel in samenwerking met de iWatch. Er staat, kortom, een hoop interessants te gebeuren!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.