Jobs ziek: Apple wellicht aangeklaagd
Redactie

Een groep aandeelhouders van Apple is van plan om Apple aan te klagen vanwege het ziekeverlof van Steve Jobs. Ze vinden het niet acceptabel dat de gezondheidproblemen geheim worden gehouden. Jobs maakte deze week bekend een half jaar met ziekteverlof te gaan.


<br />Wat Jobs precies heeft is momenteel nog onbekend. Eerst zei hij last te hebben van een hormonaal probleem, wat gemakkelijk op te lossen was met een dieet en medicijnen, maar waarschijnlijk is er dus meer aan de hand.

In 2004 leed Jobs aan alvleesklierkanker, maar na een operatie werd hij kankervrij verklaard. Het gerucht gaat de ronde dat de ziekte is teruggekeerd, en dat de ziekte dus de hormonale problemen veroorzaakt.

Na het bekend maken van het ziekteverlof daalde de aandelen van Apple fors is waarde. Er verdween maar liefst 5,5 miljard dollar aan geïnvesteerd geld op de beurs.

Veel aandeelhouders zijn boos vanwege het plotselinge vertrek zonder duidelijke details. Jobs wordt door vele gezien als de leider die heel Apple op zijn schouders draagt. Dat is te merken aan het enthousiasme van het publiek tijdens zijn bekende keynotes. “Apple zou nooit zo succesvol zijn geworden zonder Steve Jobs”.

Wat Steve Jobs precies heeft is dus nog niet duidelijk, maar wel is duidelijk dat hij de tijdsduur van zijn ziekte schat op een half jaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.