Jobs ziek: Apple wellicht aangeklaagd
Redactie

Een groep aandeelhouders van Apple is van plan om Apple aan te klagen vanwege het ziekeverlof van Steve Jobs. Ze vinden het niet acceptabel dat de gezondheidproblemen geheim worden gehouden. Jobs maakte deze week bekend een half jaar met ziekteverlof te gaan.


<br />Wat Jobs precies heeft is momenteel nog onbekend. Eerst zei hij last te hebben van een hormonaal probleem, wat gemakkelijk op te lossen was met een dieet en medicijnen, maar waarschijnlijk is er dus meer aan de hand.

In 2004 leed Jobs aan alvleesklierkanker, maar na een operatie werd hij kankervrij verklaard. Het gerucht gaat de ronde dat de ziekte is teruggekeerd, en dat de ziekte dus de hormonale problemen veroorzaakt.

Na het bekend maken van het ziekteverlof daalde de aandelen van Apple fors is waarde. Er verdween maar liefst 5,5 miljard dollar aan geïnvesteerd geld op de beurs.

Veel aandeelhouders zijn boos vanwege het plotselinge vertrek zonder duidelijke details. Jobs wordt door vele gezien als de leider die heel Apple op zijn schouders draagt. Dat is te merken aan het enthousiasme van het publiek tijdens zijn bekende keynotes. “Apple zou nooit zo succesvol zijn geworden zonder Steve Jobs”.

Wat Steve Jobs precies heeft is dus nog niet duidelijk, maar wel is duidelijk dat hij de tijdsduur van zijn ziekte schat op een half jaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Jan

  Beetje raar, maar ik heb een reactie op mijn eigen artikel:

  Waarom laten ze die man niet gewoon met rust? Iedereen heeft het recht om iets te verzwijgen. Als hij liever niet wilt dat het openbaar wordt, laat hem dan. Dat is zijn goed recht.
  Nog iets over aandelen:
  Aan aandelen zit altijd een risco, daar kies je zelf voor.

 • Joppe

  Moeilijk punt inderdaad. Toch is het zo dat de aandelenkoers van Apple sterk afhankelijk is van de gesteldheid van Steve Jobs. Mogelijk is dit een belangrijk punt om aan te gaan pakken binnen Apple. Waar blijven de mogelijk visionaire opvolgens van Steve??

 • Steve Jobs, het enige wat ik kan zeggen is, dat je alles lekker moet negeren. Als jouw medewerkers hun centen belangrijker vinden dan jouw gezondheid, dan kan je goed zien wie er een hart heeft voor het bedrijf Apple. Steve jobs= Apple, dus zonder Steve jobs geen Apple en geen Apple=geen baan. Go figure!

 • Pingback: Fokke en Sukke; grappig of niet grappig? | iPhoned.nl()

 • Stearchi

  Ik heb nergens terug kunnen vinden dat het verlof een half jaar gaat duren. Waar zou ik dit terug kunnen vinden?

 • Jan van Kampen

  Dit is het ziekteverlof van een tijd geleden. Toen onderging hij waarschijnlijk de transplantatie, en kon hij zeggen hoelang hij afwezig was.

  Hier staat het nieuwe verlof: https://www.iphoned.nl/steve-jobs-niet-met-ziekteverlof-bij-disney/30929/