Apple weigert Tweetie 1.3
Redactie

We weten al dat Apple regelmatig stomme redenen geeft als ze een applicatie voor de App Store weigeren. Maar vandaag lijkt dit tot een nieuw hoogtepunt te komen: Apple heeft een nieuwe versie van de Twitter applicatie Tweetie geweigerd omdat er in de trends van Twitter op het moment van de review door Apple ”offensive language” oftewel fout taalgebruik aanwezig was.

Het opmerkelijke van deze weigering is dat de ontwikkelaar van Tweetie er helemaal niets aan kan doen. De trends van Twitter worden namelijk bepaald door de Twitteraars zelf. Trends zijn eigenlijk niets meer dan worden die op dit moment veel gebruikt worden in Twitter. Zo stond daar na de vliegtuigcrash in de Haarlemmermeer vast het woord ‘crash’ bij.

‘Apple moet eigen applicaties weigeren’

TheiPhoneBlog heeft een mooie mening in dit verhaal: Zij zeggen dat Apple eigenlijk ook hun eigen apps (Safari, Mail e.d.) moeten weigeren, omdat wij via Google ook allemaal gemene en viese dingen op kunnen zoeken.

Volgens mij is het het beste als Apple iets opener gaat worden, anders kan dit nog wel eens Apple’s dood gaan worden. De kans is helaas klein dat Apple zijn toelatingssysteem zal versoepelen, want eens een gesloten platform, altijd een gesloten platform.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.