Apple weigert app met Steve Jobs-quotes in App Store

Wouter Nijsen
17 maart 2014, 11:55
1 min leestijd
Apple weigert app met Steve Jobs-quotes in App Store

Apple voert sinds het overlijden van Steve Jobs een streng beleid tegen applicaties die volledig draaien om de voormalig CEO van het miljardenbedrijf. Dit weekend liet Apple een app met Steve Jobs-quotes niet toe in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Quoth Steve komt de App Store niet in

steve jobs

De app, Quoth Steve, was zo ontworpen dat het iedere dag een andere uitspraak van de mede-oprichter van Apple zou tonen. Dit als eerbetoon aan de man die ten grondslag lag aan het succes van het bedrijf, zo stellen de makers. “De quotes over technologie zijn leuk, maar de beste gaan over het leven zelf”, leggen ze uit.

Mooie quotes konden gebruikers dan delen via hun Twitter of Facebook. Maar de ode gaat niet door. Apple liet app-ontwikkelaars John en Grant Gill weten dat Steve Jobs-apps geen toegang krijgt tot de App Store. De app zou wel toegelaten worden als ook quotes van andere bekendheden worden getoond, zodat de focus niet op Jobs ligt.

Streng Steve Jobs-beleid

Dat willen de makers niet. “Dat is niet wat ik in mijn zak wil hebben”, zegt Gill Grant. “Dat is de bedoeling niet.” Quoth Steve is nu alsnog beschikbaar als web-app. De app moest aanvankelijk op de 59e verjaardag van Jobs verschijnen.

Het is niet de eerste keer dat Apple een Steve Jobs-app weigert. In 2012 kwam het strenge beleid van de App Store met betrekking tot Jobs aan het licht, toen de app Steve Jobs Timeline niet toegelaten werd.

Lees meer over Steve Jobs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu