Apple weigert Nederlandstalig e-boek om tepel op omslag

Wouter Nijsen
28 mei 2013, 9:12
1 min leestijd
Apple weigert Nederlandstalig e-boek om tepel op omslag

Apple wil niet dat de Nederlandse vertaling van de erotische boekenreeks Tachtig dagen als e-boek via iBooks verkocht wordt. De elektronische uitgave van het boek bevat namelijk een tepel op de cover.

Lees verder na de advertentie.

De Nederlandse uitgeverij van de vertaling, Prometheus, weigert echter om de omslag van het boek te vertalen. “In Engeland verkoopt Apple de reeks wel als e-boek. Daar is de omslag iets minder expliciet. Wij vinden de omslag prima kunnen en houden die zo”, aldus een woordvoerder van Prometheus tegenover het ANP.

Tachtig dagen is een erotische boekenreeks, waarvan Prometheus de opvolger van erotische boekenserie Vijftig tinten wil maken. De boeken worden geschreven door Vina Jackson, een pseudoniem van twee anonieme bekende schrijvers. In Europa zijn inmiddels al meer dan en miljoen exemplaren exemplaren van de officieuze Vijf tinten-opvolger verkocht.

Heleen van Rooyen had recentelijk ook al problemen met Apple over erotische content. In haar roman De Hartsvriendin werd namelijk verwezen naar pornografische websites. Dit conflict werd echter gladgestreken met Apple.

Via: RTL Nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen