De wearables-markt blijft groeien, met Apple als absolute marktleider

Lars Paijmans
7 maart 2019, 13:03
2 min leestijd
De wearables-markt blijft groeien, met Apple als absolute marktleider

De markt van de smartwatch en andere wearables blijft fors groeien, met Apple als absolute marktleider dankzij de Apple Watch en AirPods.

Lees verder na de advertentie.

Apple is de wearables marktleider van het moment

Hoewel Apple zelf nooit zegt hoeveel Apple Watches en AirPods het bedrijf precies verkocht heeft, krijgen we er dankzij marktonderzoekers als International Data Corporation toch een beeld van. Uit een nieuw rapport blijkt het aantal wearables dat over de toonbank ging met 31 procent gestegen te zijn in het laatste kwartaal van 2018.

Apple wearables marktleider

In totaal werden er vorig jaar wereldwijd 172,2 miljoen wearables verscheept. Hieronder vallen smartwatches, fitness-armbanden en koptelefoons waar een digitale assistent in verwerkt zit.

Wat vooral opvalt is de positie van Apple, die dankzij de Apple Watch en AirPods aan kop loopt met 46,2 miljoen verkochte wearables vorig jaar. De nummer twee, Xiaomi, verkocht er 23,3 miljoen. Huawei staat nu nog op 11,3 miljoen, maar maakte met 248,5% wel de sterkste groei door in de afgelopen twaalf maanden.

Terwijl de wearable-markt voorlopig nog blijft groeien is het tegenovergestelde aan de hand voor smartphones. Vorig jaar bleek al dat we over de piek heen zijn wat smartphone-verkoop betreft. De marktonderzoekers voorspellen dat deze trend zich de komende jaren alleen nog maar zal voortzetten. Mensen doen langer met hun smartphone en de markt zal pas weer echt opleven als 5G de norm is en ook wereldwijd is uitgerold.

Hoe Apple de stagnerende smartphone-verkoop aanpakt

Ook Apple heeft last van deze stagnerende smartphonemarkt en probeert dit op meerdere manieren op te lossen. Dat gebeurt dus deels door de verkoop van de Apple Watch en AirPods, maar vooral door de diensten van het bedrijf. Zo zou Apple deze maand nog een eigen nieuwsdienst en Netflix-concurrent onthullen, zodat er met abonnementskosten een constante stroom aan inkomsten binnenkomt.

Lees ook: 5 manieren waarop Apple omgaat met de teruglopende iPhone-verkoop

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

AirPods
AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's