Apple trekt watchOS 5.1-update terug na gecrashte Apple Watches

Lars Paijmans
31 oktober 2018, 10:34
2 min leestijd
Apple trekt watchOS 5.1-update terug na gecrashte Apple Watches

De watchOS 5.1-update zorgt ervoor dat sommige Apple Watches vastlopen en daarna urenlang niet meer reageren. De update is inmiddels teruggetrokken.

watchOS 5.1 zorgt voor problemen

Gisteravond bracht Apple voor bijna al zijn apparaten een software-update uit. iPhones en iPads konden aan de slag met iOS 12.1, Mac-gebruikers installeerden macOS Mojave 10.14.1 en de Apple Watch werd uitgerust met watchOS 5.1.

Die laatste update blijkt echter voor zoveel problemen te zorgen dat Apple de update een paar uur na de release weer terug heeft getrokken.

watchOS 5 downloaden

Al snel werd duidelijk dat de Apple Watch van sommige gebruikers vastliep na de installatie van de update. Op Reddit en Twitter doken meerdere klachten op van gebruikers die de Watch niet meer aan de praat kregen.

Op het scherm verscheen het Apple-logo en zelfs herstarten of opnieuw koppelen met een iPhone lost dit niet op. Sterker nog: momenteel lijkt er nog geen oplossing te zijn voor dit probleem.

Dit kun je doen

Heb jij ook met dit probleem te maken? Dan raden we aan om je Apple Watch uit te schakelen, zodat het Apple-logo niet in het scherm brandt. Dit doe je als volgt:

  • Houd de Digitale Kroon en zijknop ingedrukt tot het scherm uitschakelt;
  • Laat de Digitale Kroon los maar blijf de zijknop indrukken;
  • Als het Apple logo verschijnt druk je de Kroon weer in;
  • Zodra het scherm weer zwart wordt laat je beide knoppen los.

Let op: Het kan zijn dat jij de update al wel hebt gedownload op je iPhone, maar nog niet geïnstalleerd hebt op je Apple Watch. In dat geval raden we aan om de update niet te installeren, omdat je anders mogelijk ook tegen bovenstaande problemen aanloopt.

Zodra Apple een verbeterde versie van watchOS 5.1 uitbrengt, werken we dit bericht bij met nieuwe informatie.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday