‘Wereldwijd al ruim 2,3 miljoen Apple Watches verkocht’

Rutger Otto
16 april 2015, 9:05
2 min leestijd
‘Wereldwijd al ruim 2,3 miljoen Apple Watches verkocht’

De productie van de Apple Watch gaat niet snel genoeg. Er zouden problemen zijn met het maken van trilmotors en de schermen van de smartwatch.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watches verkocht

Bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft geschat dat er wereldwijd al zo’n 2,3 miljoen exemplaren van de Apple Watch zijn besteld. De eerste modellen worden op 24 april aan de eerste kopers geleverd. Een eerdere schatting van een bedrijf stelde al dat er in Amerika een miljoen Apple Watches waren verkocht.

Volgens Kuo heeft een grote meerderheid van 85 procent van de kopers gekozen voor het Sport-model. De stalen Apple Watch zou goed zijn voor 15 procent van de aankopen en de gouden Apple Watch Edition zou zijn gekocht door minder dan 1 procent van de mensen.

apple watch

Productieproblemen

De productie van de Apple Watch kent volgens Kuo enkele problemen, waardoor Apple er maandelijks 2 tot 3 miljoen kan produceren. Er zouden onder meer problemen zijn met het maken van de trilmotor in de Apple Watch. Deze zorgt er onder meer voor dat het horloge trillingen kan afgeven voor verschillende notificaties.

Naast het motortje zouden er ook problemen zijn bij LG Display, dat de schermen voor de Apple Watch maakt. De kleuren en levensduur van deze schermen zijn heikele punten. Bloomberg schreef dat Samsung wel eens ingezet kan worden om ook displays voor de Apple Watch te gaan maken, maar daar zijn nog geen officiële reacties op gegeven.

Dat er problemen zijn, zou zijn doorgevoerd op de website van Apple. Daar staat inmiddels niet meer op dat de smartwatch op 24 april te koop is, maar dat hij ‘binnenkort’ komt.

apple watch voorverkoop

Apple Watch kopen

De Apple Watch is sinds 10 april te bestellen in verschillende landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Als je hem alvast wil proberen, kun je naar die landen gaan om er één te laten aanmeten door medewerkers in Apple Stores aldaar. Het goedkoopste Apple Watch model heeft een vanafprijs van 399 euro.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen