Apple Watch overleeft zelfs zwemtochtjes in de oceaan

Rutger Otto
15 juli 2015, 10:44
2 min leestijd
Apple Watch overleeft zelfs zwemtochtjes in de oceaan

De Apple Watch kan een stuk beter tegen water dan we dachten. Dat bleek eerder en blijkt nu weer, nu een ontwikkelaar schrijft dat hij er regelmatig mee in de oceaan zwemt.

Lees verder na de advertentie.

Met Apple Watch zwemmen

In een lang artikel doet ontwikkelaar Craig Hockenberry zijn bevindingen uit de doeken. Volgens hem werkt de wearable prima in het water, al moet je wel rekening houden met een aantal beperkingen.

“De Apple Watch gebruikt een drukgevoelig touchscreen”, schrijft hij. “Het scherm gebruikt ons lichaam om te bepalen hoeveel druk we erop zetten. Als je jouw lichaam en het scherm mee het water in neemt, wordt van alle kanten druk uitgeoefend en werkt het touchscreen niet meer.” Dat betekent dat je onderwater geen gebruik kan maken van functies als Force Touch. Zelfs swipen wordt een probleem.

zwemmen met apple watch

Onbruikbaar scherm

Gevolg daarvan is weer dat je zwemtijden niet goed kan bijhouden. Pas als je uit het water komt, is het schermpje weer bruikbaar. Zeker sporters zullen nauwkeurigere metingen willen hebben, waarbij de tijd stopt als de kant aangetikt wordt. Het zou daarom handig zijn als ontwikkelaars het stoppen en starten van de tijd onder fysieke knoppen van de Watch zetten.

Zwemmen in de zee of een oceaan gaat dus prima met een Apple Watch, schrijft Hockenberry. Wel adviseert hij om de smartwatch goed schoon te blijven maken met kraanwater, om te zorgen dat er geen zout in het apparaat achterblijft.

Niet bedoeld om mee te zwemmen

De Apple Watch wordt bestempeld als bestand tegen spatwater en stof en is eigenlijk niet bedoeld om mee te zwemmen. Toch staan veel mensen versteld van de mogelijkheden van de Watch in het water. “Ik denk dat Apple expres wat minder heeft ingezet op de waterbestendigheid van het apparaat”, schrijft Hockenberry. “Het is net als de Watch-accu; mensen hebben er lage verwachtingen van en het blijkt uiteindelijk veel beter.”

Of het een slim idee is om met de Apple Watch te gaan zwemmen, is nog maar de vraag. Mocht er toch iets mee gebeuren, dan kan Apple je vertellen dat zwemmen niet de bedoeling is.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen