‘Nieuwe Apple Watch voorkomt zonverbranding en heeft grotere accu’
Michel van 't Klaphek

De nieuwe Apple Watch gaat je waarschuwen zodra je op het punt staat om te verbranden. Verder kun je hem ook gebruiken om te checken of je je goed hebt ingesmeerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Hoe de Apple Watch zonverbranding gaat aanpakken

Dat zegt Apple Insider op basis van onlangs ingediende patenten. Deze ideeën zijn gericht op de gezondheid van Apple Watch-bezitters. Ten eerste gaat het slimme horloge je in de toekomst mogelijk behoeden voor verbranding. Dit doet hij door diverse lichaamsfuncties te checken, waaronder de gevoeligheid van jouw huid.

Het eerste patent laat zien dat de Watch hiervoor een ingebouwde ultraviolet-meter krijgt. Zodra je deze op stukjes huid richt geeft hij aan of je beter moet insmeren, of dat je voldoende beschermd bent.

Apple-Watch-zonverbranding-patenten

Een tweede patent laat zien dat Apple erover nadenkt om uitbreidingen voor de Watch uit te gaan brengen. Op de achterkant is namelijk een ruimte gereserveerd met genoeg plaats voor bijvoorbeeld een extra batterij. Het bijzondere aan dit accupack is dat hij de energie draadloos doorsijpelt naar de Apple Watch. Je hoeft dus niet handmatig accu’s te verwisselen.

‘Nieuwe tool voor diabetespatiënten’

Daarnaast speculeert Apple Insider dat Apple van plan is om in de toekomst glucosemeters uit te gaan brengen. Hierdoor kunnen onder meer diabetespatiënten op een toegankelijke manier hun suikerspiegels in de gaten houden.

Zoals altijd het geval met patenten is het nog maar de vraag of de toepassingen ook daadwerkelijk op de markt komen. Technologiebedrijven dienen immers om de haverklap nieuwe ideeën in. Desondanks passen de patenten in de nieuwe koers van Apple, waarbij het bedrijf zich steeds meer bekommert om de gezondheid van haar gebruikers.

Zo beschikt iOS 12, waarvan de definitieve versie binnenkort uitkomt, over Schermtijd. Hiermee wil Apple voorkomen dat je verslaafd raakt aan je iPad en iPhone. Alvast aan de slag met deze, en andere nieuwe functies? Download dan de eerste publieke iOS 12-bèta.

Lees ook: Gids: Zo maakt iOS 12 je iPhone minder verslavend

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.