De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

4 functies die blijven werken als de Apple Watch en iPhone zijn losgekoppeld

Rutger Otto
19 maart 2015, 16:04
2 min leestijd
4 functies die blijven werken als de Apple Watch en iPhone zijn losgekoppeld

Je hebt het meest aan een Apple Watch als hij verbonden is met een iPhone. Maar de smartwatch is niet ineens nutteloos bij ontkoppeling: dit kun je er dan nog mee.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch zonder iPhone

De Apple Watch is gemaakt om samen te werken met een iPhone. Sinds iOS 8.2 is er een Apple Watch-app beschikbaar gekomen voor de iPhone, waarmee onder meer de instellingen zijn aan te passen. Ook download je apps voor de Apple Watch op je iPhone, door middel van bluetooth of wifi worden de apps verbonden met je Apple Watch zodat je er op de wearable gebruik van kunt maken. De vraag is dan echter: wat kun je nog met een Apple Watch zonder iPhone? Stel dat de accu van je iPhone leeg is, wat dan? Dit zijn 4 functies die gewoon blijven werken.

apple watch aanschaffen

1. De tijd

Ook zonder dat de Apple Watch aan de iPhone verbonden is, blijft de wearable actief als horloge. De tijd blijft gewoon doortikken. Daarbij kun je alarmen instellen, je agenda bekijken en meer. Het enige wat je mist is de functie waardoor de Watch gelijk blijft lopen met de wereldwijde standaard, maar ook zonder deze tijd te checken bij je iPhone, zal het uurwerk behoorlijk lang de juiste tijd blijven aangeven.

2. Muziek en foto’s

Op de Apple Watch is ruimte om muziek (2GB) en foto’s (75MB) lokaal op te slaan. Je favoriete nummers en kiekjes blijven zodoende toegankelijk, zelfs als je iPhone niet verbonden is. De muziek is overigens te beluisteren via bluetooth koptelefoons. De rest van je nummers en foto’s is weer beschikbaar via Apple Watch als je hem weer met de iPhone verbindt.

apple watch gezondheid

3. Beweging

Zelfs zonder iPhone wordt je beweging geregistreerd, al zijn de mogelijkheden wel een stuk minder. Zo neemt de Apple Watch wel dingen mee als hartslag, stappen en het aantal keer dat je gedurende de dag bent gaan staan, maar wordt gps niet gemeten. Als je met de Apple Watch wil gaan hardlopen, kun je bijvoorbeeld niet bijhouden hoever je bent, behalve als je een iPhone meeneemt. Koppel je de smartwatch weer aan je telefoon, dan wordt je beweging meteen weer gesynchroniseerd.

4. Apple Pay

Nog niet beschikbaar in Nederland, maar ook Apple Pay blijft werkzaam bij loskoppeling. De Apple Watch slaat je Apple Pay-kaarten veilig op als unieke tokens (gegevens zelf dus niet), waardoor je draadloos kan blijven betalen bij nfc-terminals met de wearable. Apple Pay moet overigens dit jaar nog in Nederland worden geïntroduceerd, maar wanneer is niet bekend.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen