Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Concept: Apple Watch X krijgt het verbeterde ontwerp van de Ultra

Yannick Chalkiopoulos
13 mei 2024, 10:10
3 min leestijd
Concept: Apple Watch X krijgt het verbeterde ontwerp van de Ultra

Dit jaar verschijnt de Apple Watch X en ontwikkelaars hebben nu een eerste concept van het ontwerp gemaakt. Ziet de volgende Apple Watch er zo uit?

Lees verder na de advertentie.

Apple viert jubileum

Apple viert dit jaar een jubileum, want de Apple Watch bestaat tien jaar. In 2014 kondigde Apple de eerste generatie van de smartwatch aan. Volgens geruchten krijgt de Apple Watch dit jaar de grootste update ooit om het jubileum te vieren. Zo kunnen we nieuwe gezondheidsfuncties verwachten en krijgt de Apple Watch X een nieuw ontwerp.

Lees ook: Deze gezondheidsfuncties komen in 2024 naar de Apple Watch X

De grote update doet naar verluidt denken aan de iPhone X. Apple introduceerde in 2017 een compleet nieuw design zonder homeknop bij de iPhone, om het tienjarig jubileum te vieren. Het is de verwachting dat we een soortgelijke update zien bij de Apple Watch X. Een groep ontwerpers heeft nu een eerste concept gedeeld, waardoor we een beter idee krijgen van de volgende Apple Watch. Zo ziet de smartwatch er mogelijk uit!

apple watch x concept bloeddrukmeter
Bron: Wordsmattr.io

Nieuw ontwerp voor de Apple Watch X

Bij het concept van het nieuwe ontwerp is de Apple Watch X een stuk dunner en gemaakt van titanium. Hierdoor lijkt de smartwatch op de duurdere Apple Watch Ultra en de iPhone 15 Pro. Geruchten voorspellen al langer dat de Apple Watch X een bloeddrukmeter krijgt, dus deze zien we uiteraard terug in het concept. De actieknop blijft volgens het concept een exclusieve functie voor de Apple Watch Ultra.

Opvallende toevoegingen aan het ontwerp van de Apple Watch X zijn Touch ID en een 8-megapixelcamera. In het concept zien we Touch ID voor het eerst terug in de Digital Crown. Nu moet je de Apple Watch nog ontgrendelen met je iPhone of via de toegangscode op de smartwatch zelf. Bij de Apple Watch X zou Touch ID daarom een welkome verandering zijn, zodat je geen code meer nodig hebt.

Vooral de camera is een verrassende toevoeging aan de Apple Watch X. Het gaat om een camera aan de voorzijde van de smartwatch. Met de 8-megapixelcamera komt FaceTime ook naar de Apple Watch, waardoor je niet meer beperkt bent tot enkel audiogesprekken. In het ontwerp van de Apple Watch X is de camera geplaatst aan de bovenkant van het scherm, daar zie je een zwarte inkeping voor de lens.

apple watch x camera
Bron: Wordsmattr.io

Gebaseerd op geruchten én patenten

De designers hebben het ontwerp van de Apple Watch X niet volledig zelf bedacht, maar hebben rekening gehouden met recent nieuws en patenten die Apple heeft ingediend. Toch betekent dat niet dat we alle functies terug zullen zien bij de volgende Apple Watch. Apple dient geregeld patenten in, maar die worden lang niet allemaal werkelijkheid. Zo is de kans klein dat de Apple Watch X een camera krijgt.

Lees ook: ‘Apple Watch X krijgt compleet nieuw design én andere bandjes’

Functies die wel zo goed als zeker naar de Apple Watch X komen zijn een vernieuwd ontwerp en een bloeddrukmeter. Ook het dunnere design zien we terug bij de smartwatch, maar het is nog maar de vraag of de behuizing van titanium gemaakt wordt. Dat weten we allemaal pas zeker in september, als de tiende generatie van de Apple Watch wordt onthuld. Lees hier vast meer over de Apple Watch X!

Wil je nu vast een nieuwe Apple Watch kopen? Bekijk dan hier de laagste prijzen van de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2, zodat je nooit teveel betaalt!

Apple Watch Series 9 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 375,90

Bekijk prijzen

Apple Watch Ultra 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 809,95

Bekijk prijzen
Bron: Wordsmattr
Bronnen afbeeldingen: Wordsmattr, Wordsmattr, Wordsmattr
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch X
Apple Watch X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu