Zo ziet Wunderlist eruit op de Apple Watch

Rutger Otto
28 maart 2015, 16:07
2 min leestijd
Zo ziet Wunderlist eruit op de Apple Watch

De eerste apps met Apple Watch-ondersteuning druppelen de App Store binnen. Eén daarvan is de fijne taken-app Wunderlist. Hoofd design van de app legt uit hoe de app op de smartwatch gaat werken.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Wunderlist

Wunderlist is één van de bedrijven die hun apps hebben geüpdatet voor de Apple Watch. Andere apps als Evernote en Things zijn eveneens al klaar voor de smartwatch. Zo zijn de apps bij uitkomst van de Apple Watch meteen te downloaden en te installeren voor gebruikers.

Hoofd design van Wunderlist, Ben Lehnert, heeft op de blog van de app uiteen gezet hoe het designproces voor Wunderlist op de Apple Watch in zijn werk ging. Al snel wist het team dat Wunderlist niet hetzelfde moest doen als de app op de smartphone, tablet of computer. “We wilden elke interactie met Wunderlist op de Watch super relevant en persoonlijk maken”, schrijft Lehnert.

apple watch wunderlist

Zo werkt het

Een taken-app als Wunderlist kan het uitstekend doen op je pols. Zo hoef je tijdens het boodschappen doen je iPhone niet meer uit je zak te vissen en ben je altijd snel op de hoogte van je afspraken en taken. “Gedurende de dag hoef je Wunderlist niet eens te openen op je Apple Watch”, zegt Lehnert. “Dankzij Glances kun je tijdens het ontbijt al zien wat voor belangrijke dingen je die dag moet ondernemen. Dankzij realtime notificaties en een subtiel tikje op je pols, word je eraan herinnerd om melk mee te nemen op weg naar huis.”

De Home View van de app is zo gemaakt dat het belangrijkste als eerst wordt getoond. Er staan vier knoppen in beeld waarmee je meteen naar bijvoorbeeld je inbox, agenda en todo’s kan navigeren. Dankzij het kroontje van de Apple Watch kun je gemakkelijk door de lijsten heen scrollen.

Apple Watch release

De Apple Watch komt op 24 april in verschillende landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, beschikbaar. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend. Het goedkoopste model zal vanaf 399 euro kosten.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen