‘Apple laat ontwikkelaars binnenkort Apple Watch-wijzerplaten maken’

16 april 2018, 8:51
1 min leestijd
‘Apple laat ontwikkelaars binnenkort Apple Watch-wijzerplaten maken’

Ben je de handvol wijzerplaten zat die nu op je Apple Watch staan? Dan hebben we mogelijk goed nieuws voor je.

Door ontwikkelaars gemaakte Apple Watch-wijzerplaten op komst

Het lijkt er namelijk sterk op dat ontwikkelaars binnenkort ook Apple Watch-wijzerplaten kunnen gaan maken. Een regel tekst in de code van watchOS 4.3.1 noemt de functie al bij naam, wat doet vermoeden dat een aankondiging dichterbij is dan we dachten.

Apple Watch wijzerplaten

9to5Mac ontdekte in het NanoTimeKit-framework een aantal veranderingen. Opvallend, omdat dit onderdeel van de Watch-software de wijzerplaten voor zijn rekening neemt. In die code is de volgende regel toegevoegd:

‘This is where the 3rd party face config bundle generation would happen’

De functie is nu nog niet toegevoegd en actief, maar de verwijzing laat weinig aan de verbeelding over. Met de nieuwe functie kunnen we straks in theorie uit de App Store nieuwe wijzerplaten downloaden en installeren, net zoals dat al langer kan met de slimme horloges van Pebble en op Android Wear.

Verder dan Complicaties

De enige manier waarop ontwikkelaars nu invloed kunnen uitoefenen op de wijzerplaat is via Complicaties: kleine widgets die een snelkoppelingen naar een Apple Watch-app zijn. Met de volledige toegang tot een wijzerplaat wordt veel meer mogelijk, zodat je favoriete Watch-app altijd in beeld is.

De nieuwe wijzerplaten zouden in theorie al in watchOS 5 kunnen worden toegevoegd. Deze update verschijnt dit najaar maar wordt in juni al aangekondigd tijdens ontwikkelaarsbeurs WWDC 2018. Dat geeft app-ontwikkelaars een paar maanden de tijd om deze watchfaces te bedenken en ontwikkelen.

Wil je meer weten over watchOS 5? Check dan het onderstaande overzicht met alles wat we tot nu toe over deze grote Watch-update weten.

Lees ook: Alles over watchOS 5 voor de Apple Watch

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu